Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Kulturfest för alla i Stenhagen på lördag

På lördag från 12.00-16.00 levererar hela stadsdelen ett smörgåsbord av spännande aktiviteter för stora och små. Det blir scenuppträdanden med kändisar, pröva på-aktiviteter, ansiktsmålning och en stor loppmarknad, allt sprunget ur lokala krafter.

Firande barn med ballonger
Stenhagens dag är en stadsdelsfest för alla åldrar

- Stenhagens dag är kultur och folkfest. När vi samlar hela Stenhagen och visar upp allt som finns så hittar vi en otrolig mångfald. Jag tror att vi är många som kommer känna stolthet på Stenhagens dag, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.  

- Vi har ett rekordstort engagemang av lokala aktörer i år och programmet är större än någonsin. Det känns också extra viktigt just nu att verkligen visa det goda engagemanget som finns i stadsdelen, säger Clara Lundmark, kulturhusets verksamhetsledare.

Några höjdpunkter i programmet är:

  • Teater Prego med en familjeföreställning med improviserad sagomusikal
  • Biblioteket firar Bamses 50-årsjubileum
  • Martin Mutumba M9 spelar på scenen

- Vi är så glada att Martin Mutumba M9 kommer att spela för oss. Hittills är han mest känd som fotbollsspelare och för sin självbiografiska bok. Men nu har du chansen att se honom på scen i egenskap som musiker, säger Clara Lundmark.

Läs hela programmet för Stenhagens dag här

För Stenhagens dag ansvarar Stenhagens kulturhus i samarbete med lokala föreningar, företag och organisationer alla med anknytning till stadsdelen. Programmet pågår från 12.00 till 16.00

Om Stenhagens kulturhus

Stenhagens kulturhus är den centrala mötesplatsen i Stenhagen. Här finns bibliotek, fritidsgård, en restaurang för elever och seniorer, idrottshallar, kulturskola och rum för föreningsliv. Kulturhuset erbjuder ett brett utbud av kulturprogram och kurser för alla åldrar med stort fokus på barn och unga. Största delen av verksamheten är kostnadsfri.

För mer information