Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Kim Dibi får Uppsalas fredspris 2023

Uppsalas fredspris 2023 i kategorin fred och säkerhet går till Kim Dibi, fältassistent på Uppsala ungdomsjour. Varje dag möter Kim ungdomar som han pratar med och stöttar för att skapa ett tryggare samhälle.

Kim Dibi håller i en blombukett och ser glad ut.
Kim Dibi, årets pristagare av Uppsalas fredspris 2023. Fotograf: Cosmin Ignat.

Som fältassistent arbetar Kim uppsökande och förebyggande med ungdomar. Under sju år, sedan Uppsala ungdomsjour startade, har Kim jobbat som fältassistent. Hans arbete innebär bland annat att vara ute och prata med ungdomar för att skapa dialog och relation. Kim behärskar sex språk vilket bidrar till han kan skapa goda relationer med ungdomar och prata om allt möjligt som till exempel sociala koder, kriminalitet och droger.

24 oktober tilldelades Kim Dibi FN:s lokala fredspris för sitt mångåriga och engagerande trygghetsarbete. Uppsalas fredspris delas ut av Uppsala FN-förening och syftar till att hylla lokala individer, organisationer eller föreningar som bidrar till ett bättre samhälle.

Juryns motivering

”För att han är en mycket engagerad och prestigelös eldsjäl som genom sitt mångåriga arbete inom Uppsala kommuns ungdomsjour på ett rättssäkert- och förebyggande sätt skapar relationer och dialog med ungdomarna där de är. Genom ett genuint engagemang och med respekt för de mänskliga rättigheterna lägger Kim, i det tysta, en god grund för trygghet och säkerhet i samhället.”