Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Kristin Svensson

Som anställd i Uppsala kommun har du stora möjligheter att få varierande, viktiga och spännande uppdrag men även möjligheten att byta tjänst och göra en riktig karriärresa. Vi träffade Kristin Svensson som idag jobbar som chef för miljöförvaltningens hälsoskyddsavdelning.

Vem är du?

Jag heter Kristin Svensson och är Uppsalabo sedan drygt fem år tillbaka. Efter att ha bott i olika delar av landet och även några år utomlands är jag glad över att ha landat i just Uppsala. Här njuter jag av våra fina naturområden och uppskattar samtidigt närheten till Stockholm. Sedan 1 mars arbetar jag som chef för miljöförvaltningens hälsoskyddsavdelning.

Vad gör miljöförvaltningens hälsoskyddsavdelning?

Avdelningen arbetar för att Uppsalas miljöer ska vara hälsosamma att vistas i för alla. Vi arbetar för att skydda människors hälsa och förhindra att människor blir besvärade eller sjuka av sin inomhus- eller utomhusmiljö.

Hur har din resa inom kommunen sett ut?

Jag har arbetat på miljöförvaltningen i fem år och har under de åren haft förmånen att arbeta i flera olika roller.

Min första tjänst var som inspektör på hälsoskydd. Efter knappt två år fick jag chansen att vikariera som chef för miljöskyddsavdelningen, vilket blev min första chefserfarenhet.

Därefter gick jag till en tjänst som verksamhetsutvecklare på förvaltningen och arbetade drygt två år i den rollen, framför allt med mål- och budgetprocessen och förvaltningsövergripande planering och uppföljning.

I samband med att en stor avdelning skulle delas upp i två sökte och fick jag min nuvarande tjänst som chef för den nybildade hälsoskyddsavdelningen.

Idag har jag stor glädje av erfarenheterna från alla mina olika roller på förvaltningen. Var och en av dem underlättar för mig att lyckas i mitt nuvarande uppdrag.

Vad är mest spännande med ditt jobb?

Som chef för hälsoskydd leder jag en grupp med tolv miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Jag uppskattar arbetet tillsammans med mina medarbetare, omväxlingen i hur mina arbetsdagar ser ut och de frågor jag får arbeta med. Det är spännande att arbeta som chef. Jag lär mig nytt och utmanas i nya frågor så gott som varje dag. Miljöförvaltningen har ett viktigt uppdrag som sällan är enkelt och hela tiden innebär avvägningar mellan olika intressen. Jag lär mig också mycket genom arbetet i ledningsgruppen, där får jag se till hela förvaltningens behov vilket jag uppskattar.

Jag är särskilt glad över hur vi har det tillsammans på vår förvaltning. Stämningen är god och vi hjälps åt på ett bra sätt – det får mig att trivas.

Hur ser du på kommunens värdegrund?

Jag gör skillnad genom att stötta mina medarbetare och arbeta för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för dem att lyckas i sitt och nämndens uppdrag. 

Att välkomna nyskapande är ett förhållningssätt som känns självklart. Jag uppskattar att vår värdegrund är tydlig med att vi ska tänka nytt och hitta nya lösningar och jag vill arbeta för att tröskeln ska vara låg för att testa nytt. För några kan nyskapande förknippas med stora förändringar. Till dem vill jag förmedla att vi kan nå långt genom att stegvis göra många små förbättringar utifrån var vi står idag.

Vad är det bästa med kommunen som arbetsgivare?

Tre saker jag uppskattar:

 1. Hur jag i Uppsala fått möjlighet att ta mig an nya roller och utmaningar.
 2. Att jag har och har haft förmånen att ha fantastiska chefer – det är inspirerande och utvecklande.
 3. Som medarbetare i Uppsala kommun gör jag ett viktigt jobb i att få vår kommun att fungera så bra som möjligt.

Vad skulle du säga till den som är nyfiken på kommunen?

Kom och testa! Jag trivs alldeles utmärkt!

Nyheter om jobb och karriär

 • Snart syns 1 500 niondeklassare på sina feriejobb runt om i Uppsala

  Elever i årskurs 9 har under våren haft möjlighet att anmäla intresse för att jobba hos kommunen i sommar, även kallat feriejobb. 1 900 ungdomar har anmält sig och 1 500 av dem har tackat ja till sin erbjudna plats.

 • Uppsalas unga företagare triumferar i SM – så nådde de toppen

  Två guld och två silver i årets upplaga av SM i Ung företagsamhet gick till UF-företagare från Uppsala kommun. Grattis säger vi, det bådar gott för ett framtida Uppsala med drivkraft och entreprenörsanda. Störst framgång fick Dienaci UF som lyckades kamma hem en andraplats i den mest prestigefulla kategorin Årets UF-företag. Nu har de valt att fortsätta driva företaget, förhoppningsvis även internationellt.

 • Hurra för sjuksköterskorna idag!

  I dag 12 maj är det Internationella sjuksköterskedagen till minne av Florence Nightingale. I Uppsala kommun har vi drygt 225 sjuksköterskor som jobbar inom allt från äldreboenden och hemsjukvård till socialpsykiatri och joursjukvård. Och mycket mer.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Jobba som sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Jobba som socionom

  Jobba som socionom i Uppsala kommun. Du har goda utvecklingsmöjligheter och nära till kollegor och chefer. Här finns plats för dig!