Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Om du är 18 år eller äldre och har en psykisk funktionsnedsättning kan du få hjälp av ett personligt ombud. Det gäller om du har svårt att klara av vardagslivet. Ett personligt ombud kan hjälpa dig i dina kontakter med myndigheter, till exempel hälso- och sjukvården, socialtjänsten, Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Ett personligt ombud arbetar på uppdrag av dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Ombudet har en självständig ställning i förhållande till myndigheter och vården och arbetar inte med myndighetsutövning.

I Uppsala kommun kan du vända dig till Bräcke Diakoni för att få ett personligt ombud. Det kostar ingenting och ett personligt ombud har tystnadsplikt.

Kontakta Bräcke Diakoni för att få ett ombud.

Bräcke Diakoni
Telefon:
0735-18 76 10
Besöksadress:
Dag Hammarskjölds Väg 13 a, 1 tr
Postadress:
Personligt ombud, Bräcke Diakoni, Dag Hammarskjölds Väg 13 a, 752 37 Uppsala 

Nyheter om funktionsnedsättning

Se fler nyheter