Sommarjobb, feriearbete och feriepraktik

 1. I korthet


  Du som går i årskurs nio eller läser språkintroduktion (Sprint) kan söka feriearbete hos kommunen. I vissa fall kan också du som går i gymnasiet få sommarjobb.

  Du som är arbetsgivare kan ansöka om att få anställa en sommarjobbare eller feriepraktikant. Kommunen kan betala en del av eller i vissa fall hela lönekostnaden. Kontakta oss för mer information.

  Fäll ihop
 2. Sök feriearbete – årskurs 9 och Sprint


  Ansökningstiden för årets sommarjobb är avslutad. Besked om sommarjobb kommer i början av maj. 

  Fäll ihop
 3. Sök sommarjobb – gymnasiet


  Ansökningstiden för årets sommarjobb är avslutad. Besked om sommarjobb kommer i början av maj. 

  Du som går årskurs 1 eller 2 på gymnasiet har fortfarande möjlighet att söka sommarjobb på egen hand och få en del av din lön betald av kommunen. För att ta del av detta stöd måste du vara folkbokförd i Uppsala kommun. 

  Läs mer om subventionerade sommarjobb för gymnasieelever

  Du som är över 18 år kan också skicka in en intresseanmälan till kommunens vikarieförmedling.

  Du som ska arbeta med barn eller äldre ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret och bör därför beställa det i god tid. Öppna inte kuvertet som du får hemskickat av Polisen.

  Fäll ihop
 4. Feriepraktik för dig med funktionsnedsättning


  Ansökningstiden för årets feriepraktik är avslutad. Besked kommer i maj.

  Fäll ihop
 5. Begär utdrag från belastningsregistret


  Om du skall arbeta med barn eller äldre skall du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

  Beställ ett utdrag i god tid och ta med det oöppnade kuvertet till din handledare den första arbetsdagen. Var noga med att beställa rätt typ av registerutdrag.

  Hämta blankett för att begära utdrag ur belastningsregistret

  Fäll ihop
 6. Ta emot eller anställ en sommarjobbare eller feriepraktikant


  Tillsammans med företagare erbjuder Uppsala kommun sommarjobb för gymnasieelever. Kommunen kan stå för en del av lönekostnaden och hjälpa dig att rekrytera. För elever med funktionsnedsättning kan kommunen stå för hela lönekostnaden.

  Kommunalt finansierade arbetsplatser och ideella föreningar kan också ta emot feriearbetare från årskurs nio och språkintroduktionsprogrammet (Sprint) på gymnasiet. För dessa elever står kommunen för hela lönekostnaden.

  Subventionerade sommarjobb för gymnasieelever

  När du anställer en sommarjobbare från årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan kommunen betala en del av sommarjobbarens lön. Det förutsätter att lönen är avtalsenlig och att ungdomen omfattas av en arbetsskadeförsäkring. Du betalar själv 50, 75 eller 100 procent av lönekostnaden. Ju större del av kostnaden som du kan stå för desto fler unga kan erbjudas sommarjobb.

  Kommunen subventionerar maximalt 90 timmar och lön upp till 90 kronor per timme.

  Antalet platser är begränsat. Anmäl intresse för att ta emot subventionerade sommarjobbare via mejl.

  Feriepraktik för elever med funktionsnedsättning

  Feriepraktik kan vara inom en kommunal eller en privat verksamhet och pågår i två till tre veckor. Eleverna skall praktisera cirka sex timmar per dag och högst 90 timmar. Feriearbete och företag står för hela lönekostnaden. Anmäl intresse för att ta emot feriepraktikanter via mejl.

  Kommunala arbetsplatser och ideella föreningar

  Kommunalt finansierade arbetsplatser och ideella föreningar kan också anmäla intresse för att ta emot feriearbetare från årskurs 9 och språkintroduktionsprogrammet (Sprint) på gymnasiet.

  Feriearbete är en kommunal anställning som pågår i två till tre veckor. Eleverna skall arbeta cirka sex timmar per dag och högst 90 timmar. Feriearbete och företag står för hela lönekostnaden. Anmäl intresse för att ta emot feriearbetare via mejl.

  Fäll ihop
 7. Kontakt


  Kontakta Feriearbete och företag

  Telefon: 018-727 16 17, måndag–fredag 9–11. Övriga tider svarar vi i mån av tid.
  Fäll ihop