Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Det här är en sammanfattning av stadgarna för priset. 

Läs stadgarna för kulturarvspriset (PDF, 152 KB)

Stipendiets syfte

Uppsala kommuns kulturarvspris vill uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun. 

Nominera till priset

Du kan inte själv söka priset men du kan nominera en person eller en organisation. Sista datum att lämna förslag är 3 maj.
Nominera en kandidat till kulturarvspriset via vårt webbformulär.

Stipendiets storlek

Kulturnämnden beslutar årligen om storleken på stipendiet. 2020 är stipendiet på 20 000 kronor. Beslut om stipendiat tas av kulturnämnden i juni.

Kulturarvspriset 2020

Lars Lambert.

Kulturnämndens motivering

Lars Lambert har målmedvetet under lång tid uppmärksammat extraordinära personer och företeelser inom kulturområdet i Uppsala. Lars Lambert har lyft fram och tillgängliggjort delar av vårt spännande och mindre kända kulturarv i sina verk och därmed intresserat människor för Uppsalas rika kulturhistoria.

Tidigare vinnare av kulturarvspriset

Kontakta kulturförvaltningen
Telefon:
018-727 00 00 (Kontaktcenter)
Besöksadress:
Stationsgatan 12
Öppettider reception, Måndag–fredag 7.45–17.00, Dag före helgdag 8.00–12.00
Postadress:
Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala
Postadress:

Uppsala kommun

UPK 4300

Box 1023

751 40 Uppsala