Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Det här är en sammanfattning av stadgarna för priset. 

Läs stadgarna för kulturarvspriset (PDF, 152 KB)

Stipendiets syfte

Uppsala kommuns kulturarvspris vill uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun. 

Nominera till priset

Du kan inte själv söka priset men du kan nominera en person eller en organisation. Sista datum att lämna förslag är 3 maj.

Nominera någon till kulturarvspriset

Stipendiets storlek

Kulturnämnden beslutar årligen om storleken på stipendiet. 2021 är stipendiet på 20 000 kronor. Beslut om stipendiat tas av kulturnämnden i juni.

Kulturarvspriset 2021

Jonathan Tigrar.
Se en film om vinnaren av kulturarvspriset 2021.

Kulturnämndens motivering

Uppsala kommuns kulturarvspris 2021 tilldelas entreprenören Jonathan Tigrar för sitt arbete med att göra delar av Uppsalas kulturarv till ett tillgängligt och utmanande äventyr.

Tidigare vinnare av kulturarvspriset

Kontakta kulturförvaltningen

Öppettider reception Stationsgatan 12
Måndag–fredag 7.45–16.00.
Dag före helgdag 8.00–12.00.

Telefon:
018-727 00 00 (Kontaktcenter)
Besöksadress:
Stationsgatan 12
Postadress:
Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala
Fakturaadress:
Uppsala kommun, UPK 4300, Box 1023, 751 40 Uppsala

Nyheter om stipendier

  • Vinnare av årets uppsatsstipendier

    På fredagen tilldelades studenter vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet årets uppsatsstipendier. Uppsatserna berör bland annat kollektivtrafik, vattenförsörjning, hållbar stadsbyggnad och kompetensutveckling om regnbågsfamiljer i barnlitteratur.

  • Nya stipendiater inom kultur utsedda

    Konstnären och konstpedagogen Elisabeth Bucht får Uppsala kommuns stipendium till Gösta Knutssons minne 2021 och entreprenören Jonathan Tigrar får Uppsala kommuns kulturarvspris 2021. Konstnären Sahar Alkhateeb får Uppsala kommuns stipendium till nyutexaminerade bildkonstnärer.

  • 600 000 kr till Uppsalas kulturstipendiater

    På kulturnämndens sammanträde beslutades att 13 kulturstipendiater får sammanlagt 600 000 kronor. Syftet är att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden i Uppsala kommun.

Se fler nyheter