Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Nattvandra under kulturnatten

På kulturnatten är många barn och ungdomar ute runt om i Uppsala. Du som vuxen kan bidra till ökad trygghet genom att nattvandra.

Bild på Ungdomsjourens tält och en nattvandrarjacka
Kom och testa på att nattvandra under kulturnatten. Vi söker fler trygga vuxna som vill nattvandra runt om i Uppsala.

9 september samordnar Uppsala ungdomsjour sociala insatser tillsammans med polisen, nattvandrarföreningar och volontärer för att öka tryggheten i Uppsala. Men fler vuxna behövs.

– Extra vuxennärvaro skapar trygghet och ökar chanserna till att kulturnatten blir trevlig och trygg för alla unga. Vi behöver ha trygga, nyktra och stabila vuxna bland våra unga. Därför söker vi alltid fler vuxna som vill vara med och nattvandra vid stora firanden som kulturnatten, säger Hilde Wiberg, enhetschef på Uppsala ungdomsjour. 

Samling 9 september på Hotell Gillet 19.00 

Du som vill vara med och nattvandra under kulturnatten, samlas med andra volontärer 19.00 på Hotell Gillet, vid Dragarbrunns torg i Uppsala. Du behöver inte föranmäla dig och deltar så länge du vill och kan.

Efter en kort gemensam genomgång på Hotell Gillet, blir alla nattvandrare indelade i grupper. Du går tillsammans med andra och får låna en nattvandrarjacka. 

Nattvandra regelbundet i ditt område

Är du intresserad av att nattvandra regelbundet? Vi söker fler trygga vuxna till lokala nattvandrarföreningar runt om i Uppsala. 

Läs mer om nattvandring och om Uppsalas lokala nattvandrarföreningar 

 

För mer information