Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Hållbara resor med Resvana

Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Hur vi väljer att vardagsresa påverkar vår miljö, ekonomi, vardagsmotion och trängseln i trafiken. Därför är det bra att resa hållbart så mycket som möjligt: till arbetet, skolan eller affären.

Nyinflyttade får information om hållbara resvanor

Med Resvana får du som är nyflyttad information om vilka olika hållbara sätt du kan välja när du reser till jobb, skola, affär med mera. I det sms som du får från oss hittar du en länk med information och en plattform som samlar alla de möjligheter, tjänster, resealternativ och infrastruktur som finns i Uppsala kommun.

Mer om tjänsten Resvana

Resvana vill uppmuntra alla kommuninvånare till mer klimatvänliga resvanor i vardagen. Tjänsten använder vetenskapliga insikter och nudging för att göra informationen intressant och för att bättre kunna hjälpa intresserade invånare. Resvana är ett samarbete med företaget Nudgd .

Åk kollektivt

Det finns gott om kollektivtrafik i Uppsala. Kollektivtrafiken sköts och planeras av UL, Upplands lokaltrafik .

Tänk på att minska smittspridningen nu med hänsyn till Covid-19: Ta inte buss eller tåg om du inte absolut behöver. Och om du måste åka kollektivt tänk på att hålla avstånd till andra resenärer. Tillsammans hjälps vi åt! 

Att cykla eller gå tar dig långt

Uppsala är utsedd till Sveriges bästa cykelstad. En 15-minuters cykeltur tar dig väldigt långt i Uppsala och det finns idag ungefär 55 mil cykelvägar eller cykelfält. Planera din cykelresa med hjälp av cykelkartan. Det finns också gott om cykelpumpar längs din cykelväg.