Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Områdeschefer Socialtjänst – ekonomiskt bistånd Uppsala kommun

Diarienr:
AMN-2024-00226
Arbetsplats:
Arbetsmarknadsförvaltningen, Socialtjänst - ekonomiskt bistånd
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med leda och driva avdelningen ekonomiskt bistånd i Uppsala kommun? Har du erfarenhet som chef i liknande uppdrag och tror på ett tillitsbaserat ledarskap? Har du erfarenhet av att driva förbättringsarbete inom olika områden? Då kanske det här jobbet som områdeschef i Uppsala kommun är något för dig!

Avdelning socialtjänst - ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av tio enheter: mottagningsenhet, sex utredningsenheter, enheterna administration och service, samordning för arbete och verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att utreda rätten till ekonomiskt bistånd i både nya och löpande ärenden samt stötta den enskilde till egen försörjning. Myndigheten bedriver utvecklingsprojekt och arbetar kontinuerligt med metodutveckling. Verksamheten strävar efter att fler Uppsalabor kan försörja sig själva och att varje kommuninvånares väg till självförsörjning ska vara rättssäker.

För att ytterligare stärka vår verksamhet söker vi nu två områdeschefer.

Ditt uppdrag

Som områdeschef i område 1 leder du de tre enhetschefer som ansvarar för enheterna Verksamhetsnära stöd, Administration och service och Samordning för arbete.

  • Verksamhetsnära stöd är en stödfunktion till avdelningen socialtjänst - ekonomiskt bistånd och arbetar i huvudsak med avdelningsövergripande frågor och systematisk verksamhetsuppföljning.
  • Administration och service ger klienter och medarbetare stöd med administration och service. Gruppen bemannar reception och telefon, hanterar fakturor och arkiv samt ansvarar för andra administrativa uppgifter.
  • Samordning för arbete består av arbetsmarknadssekreterare som arbetar tillsammans med socialsekreterare i ärenden som är inskrivna i arbetsmarknadspolitiska program. Arbetet omfattar samarbete med arbetsförmedlingen och anvisning till arbetsmarknadsanställningar inom Utbildnings- och Jobbcenter. Syftet med enhetens arbete är att fler klienter ska komma i arbete eller påbörja studier.

Som områdeschef i område 2 leder du de sju enhetschefer som ansvarar för enheterna Mottagning och utredningsenheterna 1-6.

  • Mottagningsenheten är kontaktvägen in till socialtjänst - ekonomiskt bistånd. Efter en inledande bedömning överförs ärendet till en av utredningsenheterna som fortsätter handläggningen och beslutar om bistånd.
  • Utredningsenheterna arbetar i huvudsak med handläggning av ansökningar om ekonomiskt bistånd. Med fokus på rättssäkerhet och vägen till självförsörjning arbetar socialsekreterarna med att stödja ekonomiskt utsatta personer.

Som områdeschef har du ledningsansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö, och är ansvarig för att verksamheten har de kunskaper, resurser, system och rutiner som krävs. Du arbetar på uppdrag av avdelningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp. Du leder även din egen ledningsgrupp som består av enhetscheferna i respektive område, där ni tillsammans driver verksamheten framåt.

I uppdraget ingår att vara stödjande, sakkunnig, drivande i utvecklingsarbetet och att förankra och genomföra förändringar inom området men även att delta i det övergripande arbetet inom avdelningen. Du företräder också ditt område i olika sammanhang, såväl internt som externt. Det är viktigt att du har förmåga att leda utifrån kommunens värdegrund och förhållningssätt, utveckla en kultur som bygger på och skapar tillit, transparens och en god arbetsmiljö.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • mycket god erfarenhet inom området ekonomiskt bistånd och myndighetsutövning
  • god erfarenhet som chef inom området
  • erfarenhet av att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete
  • akademisk examen, exempelvis som socionom, eller annan relevant examen/utbildning
  • goda kunskaper om relevant lagstiftning
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av:

  • att leda genom andra chefer i liknande uppdrag
  • arbete inom en politiskt styrd organisation
  • utvecklings- och förbättringsarbete

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du ser till helheten och kan sätta saker i ett större strategiskt sammanhang, och att du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information för att sedan agera därefter. Du förstår givetvis ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare har du en god förmåga att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är flexibel, utvecklingsinriktad och kreativ, kan hantera oförutsedda situationer men också hitta nya lösningar utifrån olika perspektiv. Du har lätt för kommunicera med olika målgrupper i olika sammanhang och vet hur du ska anpassa din kommunikation för att ditt budskap ska bli tydligt.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Uppsala kommuns värdegrund (film)

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Joakim Nordström, avdelningschef, 018-727 57 51, eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34     
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Kommunal, 010-442 82 09 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet