Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till boendeenheten

Diarienr:
SCN-2022-00480
Arbetsplats:
Boendeenheten
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av socialt arbete och vill ta dig an en ny utmaning? Vi söker dig som är en god analytiker och som vill arbeta med utredning, handläggning och myndighetsutövning enligt sociallagstiftningen. Är det du? Välkommen med din ansökan! 

Boendeenheten är den enhet inom socialförvaltningen som ansvarar för myndighetsutövningen beträffande beslut om bistånd enligt Socialtjänstlagen till boende med bostadssocialt kontrakt och till tillfälligt boende. Boendeenheten arbetar även vräkningsförebyggande med enskilda som av olika skäl riskerar sitt boende. Enheten har totalt 23 tjänster varav 19 tjänster som socialsekreterare. 

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att motivera, utreda, bedöma, besluta om samt följa upp insatser enligt socialtjänstlagen, fatta beslut om, utforma och följa upp sociala insatser. Det ingår även att samverka med andra aktörer inom kommunen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom missbruk och våld i nära relationer samt utbildning i MI (motiverande samtal). 

Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av socialt arbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och med människor i utsatta livssituationer samt ärendehantering.

Vidare är det viktigt att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk än svenska och engelska. Du ska ha goda systemkunskaper och har du kunskaper i Lifecare är det en fördel. Dessutom ska du ha god kännedom om socialtjänstlagen och gärna goda kunskaper om de utredningsmetoder och bedömningsinstrument som används inom socialtjänstlagen. 

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Christina Lindblad, specialisthandläggare, 018-727 14 04
Aleksander Opgenoorth, enhetschef, 018-727 14 01 (semester till 2022-08-15).

Fackliga företrädare:
Vision, Richard Eriksson, 018-727 14 60
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2023-08-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet