Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Boendestödjare inom socialpsykiatrin

Diarienr:
OSN-2022-00388
Arbetsplats:
Socialpsykiatrin
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med människor med psykisk funktionsvariation? Vill du vara med i vår utvecklingsresa för att förbättra metoder och samverkan? Då kan du vara den vi letar efter. Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Arbetet som boendestödjare skall bidra till att göra skillnad för människor så att de kan uppnå ökad självständighet i sitt hem, i sociala sammanhang och i sitt arbete, sina studier eller annan sysselsättning. Uppdraget kräver att du kan skapa och följa den struktur som är fastställd i arbetet med den enskilde och vilket sker genom biståndsbeslut och genomförandeplan. I boendestödet är det viktigt med ett nära och bra samarbete och att alla i teamet drar åt samma håll för att den enskilde ska nå sina mål! Målgruppen för teamet är vuxna personer med psykisk funktionsvariation. Åldern är från 18 år och upp till cirka 75 år. Tydliga rutiner finns för arbetssätt och samarbete. Boendestödet är just nu inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att förbättra metoder och samverkan.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att vägleda varje enskild person genom färdighetsträning i deras hem och i samhället och på fritiden. Insatsen kan handla om att pedagogiskt stödja personen att skapa struktur och rutiner och stöd att få och behålla sociala kontakter och stöd i kontakten med personens nätverk. Insatsen är ett motiverande och coachande stöd.

Du stöttar den enskilde att själv vara delaktig i utförandet av stödet så att personen kan ta tillvara och utveckla egna resurser. Du stödjer personen så att hen kan skapa strategier och verktyg för ett självständigt liv hemma och i samhället. Du har ett nära samarbete med övriga i boendestödsteamet.

Tillsammans med den enskilde söker boendestödjaren lösningar så att personen kan överbrygga konsekvenserna av sin psykiska funktionsvariation.

Din bakgrund

Vi söker dig som är specialistundersköterska i psykiatri, socialpedagog, behandlingspedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du utbildning inom MI (motiverande samtal), VoSS (Vård- och stödsamordning) eller annan systemteoretiskt inriktad utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med människor med psykisk funktionsvariation, liknande självständigt arbete och av teamarbete. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt goda IT-kunskaper. Arbetet kräver att du har B-körkort för manuell växellåda samt att du kan cykla och åka buss. 

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Malin Dahlbom 018-727 14 75
Magnus Söderman 018-727 84 11.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet