Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Webbstrateg

Diarienr:
KSN-2022-02021
Arbetsplats:
Kommunikationsstaben
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi söker dig som är grym på webb och som vill arbeta i ett agilt team med fokus på att ge Uppsala kommuns invånare tillgång till enkel information, inspirerande innehåll och bra tjänster. 

Vi söker en kommunikatör med inriktning webbstrategi till kommunikationsstabens enhet webb och digital utveckling. Enheten tar fram koncept och lösningar till kommunens olika webbplatser och intranät. Enheten stöttar också verksamheten i frågor som rör till exempel hur vi ska skriva för att uppfylla bra SEO eller hur webbplatsen ska bli tillgänglig för alla invånare i Uppsala. Webbstrateger arbetar i agila team med fokus på att ge Uppsala kommuns invånare tillgång till enkel information, inspirerande innehåll och bra tjänster.
Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 8 månader med god chans till förlängning.

Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Rollen som webbstrateg innehåller både operativa och strategiska inslag. Du arbetar med att stötta verksamheterna i att utveckla nya lösningar på kommunens olika webbplatser. Du har också ett ansvar för att informera om hur till exempel nya lagkrav påverkar webbplatserna.

Andra arbetsuppgifter är av mer strategisk karaktär, såsom till exempel hur verksamheten på ett smart och effektivt sätt kan använda webbanalys för att följa upp utveckling och identifiera nya utvecklingsinsatser. Till detta kommer även att kunna vara en driven projektledare och leverera mot uppsatta mål och tidplaner.

I arbetet kan det också ingå att hålla utbildningar, workshops och leda eller delta i utvecklingsuppdrag.

Enheten webb och digital utveckling leds av en enhetschef och består av två team; webbkommunikation och webbstrategi. Det dagliga arbetet leds av en teamledare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en kommunikationsutbildning på högskolenivå eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete som webbstrateg, webbspecialist, webbredaktör eller liknande. Du har tidigare arbetat med större externa och interna webbplatser, gärna inom offentlig förvaltning. Du är mycket kunnig inom Episerver/Optimizely eller annat CMS. Du har erfarenhet av att samordna webbprojekt eller att leda digitala projekt. Erfarenhet av eller kunskap om tjänstedesign är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi ser även att du är kommunikativ  och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst söker vi dig som är pedagogisk och som har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jenny Bergman, teamledare, 018-727 46 72

Fackliga företrädare:
Vision: Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia: Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 30

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 100 % Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet