Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Skolsköterska till Växthusets skola och Storvretaskolan

Diarienr:
UBN-2022-04452
Arbetsplats:
Växthusets skola och Storvretaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Brinner du för god elevhälsa och vill vara med i arbetet med att förebygga och främja detta? Då bör du söka tjänsten som skolsköterska hos oss!

Växthusets skola ligger i stadsdelen Gottsunda och cirka 7 km från Uppsala centrum. Det finns goda kommunikationer med buss till och från Uppsala. Här går cirka 220 elever från förskoleklass till och med årskurs 5 med tillhörande fritidshem. Skolan har ca 35 medarbetare. 

Storvretaskolan är en skola med ca 530 elever från förskoleklass till och med årskurs 6 med tillhörande fritidshem. Skolan har ca 55 medarbetare. Det finns goda kommunikationer med både buss och tåg till och från Uppsala. Upptåget tar 8 minuter från Uppsala centralstation till Storvreta.

Här kan du läsa mer om Växthusets skola
Här kan du läsa mer om Storvretaskolan

Ditt uppdrag

Som skolsköterska är du en del av skolans elevhälsoteam som arbetar med att förebygga och främja en god elevhälsa för våra elever. Enligt skollagen ska elevhälsa finnas för alla elever och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. De medicinska insatserna ansvarar du som skolsköterska för och du arbetar med förebyggande elevhälsoarbete enligt Uppsala kommuns basprogram.

I ditt uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, erbjuda hälsosamtal, hälsoundersökningar, självständigt värdera och ordinera vaccinationer enligt nationella vaccinationsprogrammet, organisera skolläkarmottagning, ha regelbunden öppen mottagning med rådgivning/medicinska bedömningar och organisera skolläkarmottagning. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. 

Som skolsköterska är du anställd av rektor ute på skolan men har också en central verksamhetschef enligt hälso-och sjukvårdslagen. Du ingår i ett nätverk med andra skolsköterskor. Som ny skolsköterska får du en yrkesspecifik introduktion och utbildning i vårt datajournalsystem. Du får också en mentor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har sjuksköterskelegitimation med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med barn och unga, på grundskola i elevhälsoteam samt av arbete som skolsköterska. För att lyckas i arbetet behöver du ha kunskaper i Prorenata och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Har du kunskaper i andra språk än svenska och engelska ses det som meriterande

Som skolsköterska krävs en god samarbetsförmåga, att du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt och du är en bra lyssnare och kommunikatör. För att lyckas i rollen tror vi att du är strukturerad, organiserad, lösningsfokuserad och kan behålla lugnet i stressade situationer. Dessutom är det viktigt att du har en god empatisk förmåga och att du är bra på att skapa, underhålla och utveckla relationer. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lotta Tham, rektor Växthusets skola, 018-727 54 57
Marie Wahlman, medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska, 018-727 20 02.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018- 67 70 47

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2022-08-08 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet