Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare kommunikation

Diarienr:
Ö2021-04
Arbetsplats:
Destination Uppsala, näringsliv & destination
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och driva marknadsföringen av Uppsala och trivs i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Destination Uppsala, en del av näringsliv & destination söker just nu en projektledare kommunikation som har god erfarenhet av att leda och planera kommunikationsprojekt av varierande storlek. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst! 


Destination Uppsala är ett bolag helägt av Uppsala Kommun, och är en del av avdelningen näringsliv & destination vid kommunledningskontoret. Det primära uppdraget är att utveckla, sälja och marknadsföra Uppsala som destination för valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för det lokala näringslivet. Bolaget ansvarar för att driva Uppsalas besöksmottagande och projektleda kommunens större evenemang samt för att i samarbete med näringen utveckla mötes- och evenemangsindustrin via Uppsala Convention Bureau. Bolaget ansvarar även för besöksnäringsfrågor inom platsvarumärke Uppsala.

Läs mer om vår verksamhet här: Destination Uppsala

Ditt uppdrag

Som projektledare kommunikation är du ansvarig för att planera och produktionsleda och genomföra marknadsaktiviteter och kampanjer för besöksstaden Uppsala samt för flera av Uppsalas större evenemang. I rollen arbetar du mot många kontaktytor internt och externt och växlar mellan operativa och strategiska insatser.

Andra arbetsuppgifter om ingår:

  • initiera, planera och genomföra marknadsaktiviteter och kampanjer
  • agera beställare och kontakt mot byråer, leverantörer och kollegor inhouse samt säkerställa leverans enligt satta deadlines
  • skriva texter/copy till olika kanaler
  • pressmeddelanden och pressbearbetning
  • publicera innehåll i sociala medier
  • webbredigering i Wordpress
  • korrekturläsning
  • säkerställa att grafiska profiler används korrekt
  • medverka på evenemang och aktiviteter
  • andra eventuella arbetsuppgifter tilldelade av marknadschef eller ledning
Du kommer att arbeta i ett kreativt team bestående av tio personer och rapporterar till marknadschef. Enheten ansvarar för marknadsföring och kommunikation för avdelningen näringsliv och destination, införsäljning av Uppsala som besöksmål, destinationsutveckling samt Uppsalas besöksmottagande. Tjänsten arbetar närmast frågor kring destination men ditt uppdrag kan även komma att innefatta uppgifter för näringslivsenheterna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola, YH eller privat aktör samt med minst 3-års dokumenterad erfarenhet av liknande tjänst. Du har god erfarenhet av att planera och produktionsleda kommunikationsprojekt av varierande storlek och är en van beställare av kommunikationstjänster. God erfarenhet av att skriva såväl informerande som inspirerande texter och är en noggrann korrekturläsare. Viss vana att hantera webbredigeringsverktyg samt publicering i sociala medier. God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska är nödvändigt. Erfarenhet av arbete med destinationsmarknadsföring och/eller marknadsföring av evenemang är meriterande.

Som Projektledare Kommunikation har du en central roll med många kontaktytor så som kollegor, partners och leverantörer. Vi ser att du är kreativ, strukturerad och gillar att ta egna initiativ. Du är noggrann och en mästare på att hålla många bollar i luften och att leverera vid satt deadline. Digitalt är din hemmaplan och du har koll på vilken målgrupp som rör sig i vilken kanal.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Bovin, marknadschef, 018-727 48 05

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning (föräldravikariat), till och med 2023-09-01 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet