Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kock till Glimmerns förskola och Järlåsa skola

Diarienr:
KSN-2021-03611
Arbetsplats:
Glimmerns förskola och Järlåsa skola
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en kreativ och nytänkande kock som brinner för matlagning? Vill du vara med i vårat arbete med  så hållbara måltider som möjligt? Vi ser fram emot din ansökan!

Måltidsservice är en verksamhet inom Uppsla kommun och bedriver restauranger och kök på förskolor, grundskolor, gymnasier, seniorrestauranger samt boende inom vård-och omsorgsverksamheter.
Måltidsservice erbjuder karriärmöjligheter för dig som brinner för matlagning och service. Med oss har du goda möjligheter att utvecklas och växa i din yrkesroll. 

Glimmerns förskola - Här får du chans att påverka maten till de yngsta barnen. Du får inspirera barnen till att prova nytt och även ta emot minikockar i köket. Glimmerns förskolekök ligger centralt placerat i förskolan, där man lätt får kontakt med barn, pedagoger och föräldrar och vi  arbetar ständigt med att utveckla måltiderna. I köket tillagas även mat till Täljstenens förskola, totalt tillagas mat till cirka 110 barn och deras pedagoger. I tjänsten ingår även att aktivt samarbeta med förskolan i det pedagogiska som rör måltiderna.

Järlåsa skolan - Här arbetar vi ständigt med att utveckla måltiderna och tänka hållbart. Skolköket tillagar maten till elever och lärare på skolan samt till Järlåsa förskola som ligger precis bredvid. I köket arbetar två kockar, vi har ett roterande schema för en bra arbetsmiljö det innebär att varannan vecka är man på förskolan och serverar barnen där och varannan vecka är man på skolan. Kockarna delar på ansvaret för matlagning, beställningar, egenkontroll och liknande. Köket tillagar mat till cirka 230 elever, förskolebarn och deras pedagoger. 

Här kan du läsa mer om måltidsservice

Ditt uppdrag

Som kock ska du planera, förbereda och tillaga flera olika måltider enligt Måltidsservice meny, samt att planera och göra inköp av livsmedel tillsammans med övriga i köket. I dina uppgifter ingår beställning av råvaror, matlagning, brödbakning, specialkosttillagning och andra sedvanliga arbetsuppgifter i ett kök. 

Du ska presentera maten på ett tilltalande sätt när det serveras till gästen, det innebär även att möta gäster i skolrestaurangen och leda elever som praktiserar i köket. Vi samarbetar nära med skolan och strävar efter mindre svinn och en trevlig måltidsupplevelse. Det är viktigt att ha kunskaper om ingredienserna i maten och kunna redovisa dem så att gästen garanteras en allergisäker och trevlig måltid.

Din bakgrund

Vi söker dig som har kockutbildning och flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som kock. Har du utbildning i Mashie ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av specialkostmatlagning. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i livsmedelshygien. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska språket. Det är meriterande om du har god datavana med kunskaper i Office-paketet och Mashie eller andra digitala IT-stöd för kök. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Theres Mortensen, områdeschef, 018-727 55 53
Hans Jacobsson, kökschef, 018-727 81 62.

Facklig företrädare: Kommunal 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet