Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Beredskapssamordnare till Enheten för krisberedskap och civilt försvar

Diarienr:
KSN-2021-03481
Arbetsplats:
Enheten för krisberedskap och civilt försvar i Uppsala
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enheten för krisberedskap och civilt försvar söker nu en beredskapssamordnare som är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Har du erfarenhet av arbete med krisberedskap och vill arbeta med samordning? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat personsäkerhet, trygghetsfrågor, försäkringsfrågor, arbete mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten.

Enheten för krisberedskap och civilt försvar ansvarar för frågor rörande dessa områden, exklusive säkerhetsskydd som hanteras i en separat funktion direkt under avdelningschefen. Till området hör utredningar, utvecklingsuppdrag, utbildningar, övningar, samordning av konsultuppdrag inom området, medverkan i länsstyrelsens nätverk och kontakter med olika andra myndigheter, inte minst MSB. Avdelningen är placerad i Kommunledningskontoret men arbetar med uppdrag i hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt. 

Ditt uppdrag

Som beredskapssamordnare arbetar du i huvudsak med kommunens övergripande beredskapsplanering med inriktning mot kärnenergiberedskap. Du agerar rådgivare och erbjuder stöd till olika verksamheter, och du ansvarar för att aktivt och systematiskt stödja kommunens verksamheter i att, genom god planering, minimera konsekvenserna av kriser för människor, verksamhet, egendom och ekonomi och miljö. Arbete med kärnteknisk olycka är en stor del av uppdraget vilket Uppsala kommun kommer att arbeta med en hel del framöver.

Du ingår i kommunens krisledningsorganisation, och vid behov och efter särskild bedömning och kan du även komma att ingå i kommunens TiB-funktion (Tjänsteperson i Beredskap).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant högskoleutbildning och/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har samverkansutbildningar i krishantering, utbildning i totalförsvar eller liknande genom MSB, FHS/CTSS och eller motsvarande samt utbildning i projektledning. Du har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten samt erfarenhet av arbete med krisberedskap. Vidare är det en fördel om du även erfarenhet av arbete med kärnenergiberedskap, av arbete med civilt försvar samt av arbete inom offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha genomfört utredningar, av arbete i krisledningsstab samt erfarenhet av att planera och genomföra och följa upp utbildningar och övningar. Du har goda kunskaper i Office 365. Det är även positivt om du har kunskaper inom strålningsfysik, kunskaper inom storskalig utrymning och kunskaper om sanering vid kärnteknisk olycka.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Stefan Unnevall, enhetschef, 018-727 12 86

Fackliga företrädare: 
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR, Ayse Güler, 018-727 12 30


Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet