Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare välfärdsbrott till Uppsala kommun

Diarienr:
OSN-2021-00479
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsförvaltningen, omsorgsnämndens myndighet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och driva arbetet med att utveckla och implementera långsiktiga strategier och rutiner för att minska risken för överutnyttjande av välfärdssystemet i Uppsala kommun?  Har du erfarenhet av kvalificerat utrednings- och utvecklingsarbete och är bra på att driva projekt? Läs då mer om det här nya spännande uppdraget och sök jobbet!

Ditt uppdrag

Som projektledare välfärdsbrott på Omsorgsnämndens Myndighet arbetar du med utveckling, granskning och projektledning inom området välfärdsbrott. Du utvecklar och implementerar långsiktiga strategier och rutiner för att minska risken för överutnyttjande av välfärdssystemet.

I uppdraget ingår även att:

  • granska ärenden vid misstanke om överutnyttjande av välfärdssystemet
  • se över myndighetens ekonomiska processer för att säkerställa att rätt ersättning betalas ut till externa leverantörer
  • omvärldsbevakning
  • ingå i nätverk inom området välfärdsbrott
  • stötta enhetschefer avseende anmälningar till IVO, polisanmälningar, bestridanden av fakturor osv.

Tjänsten är ny och du har stor möjlighet att påverka dess innehåll med fokus på ekonomisk kontroll och att arbeta för att minska risken för överutnyttjande av välfärdssystemet. Nya och spännande utmaningar väntar!

Du ingår i enheten för administration och har ett nära samarbete med avdelningschef och enhetschefer inom myndigheten samt andra funktioner inom avdelningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat utrednings- och utvecklingsarbete och har högskoleexamen som är relevant för uppdraget. Utbildning i projektledning eller motsvarande är meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • att driva projekt inom relevanta områden
  • att arbeta i offentlig verksamhet
  • arbete med strategiska frågor och upprättande av rutiner

Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift är ett krav.

Som person tar du ett stort ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat. Du är bra på att lyssna och anpassar ditt sätt att kommunicera till olika målgrupper. Det är också viktigt att du är analytisk och har god förmåga att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vi förutsätter att du även är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jill Hägglund, enhetschef, 018-727 51 34 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i ett år t.o.m. 2022-12-31 Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet