Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Psykolog till Stordammens skola

Diarienr:
UBN-2021-05538
Arbetsplats:
Stordammens skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du psykolog och drivs av att ha ett jobb som gör skillnad? Har du erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd? Välkommen till Stordammens skola!

I Sävja, ett snabbt växande område en halvmil söder om Uppsala centrum, ligger den internationella skolan Stordammen F-9. Här finns cirka 700 elever som tillsammans talar över 20 olika språk. Skolan ligger naturskönt och skogsnära i direkt anslutning till kultur- och idrottsanläggningar samt bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Stordammens skola

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta på grundskola och hjälpa skolan som organisation att se hinder och möjligheter i elevens kontext. Det ingår även att göra utvecklingsbedömningar och utredningar av enskilda elever och vid behov remittera till andra vårdgivare. Du kommer även att göra utredningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning eller utredningar inför remittering till annan vårdinstans vid misstanke om psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) samt arbeta hälsofrämjande och förebyggande.

Du kommer att ha delad tjänst med 50% på Stordammens skola och 50% på en annan av Uppsala kommuns skolor, vilken är just nu inte helt klart.

Din bakgrund

Vi söker dig som har psykolog legitimation. Har du handledarutbildning, utbildning i positivt beteendestöd och lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som psykolog, gärna skolpsykolog. Du behöver ha erfarenhet av arbete inom elevhälsan och med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och mångkulturellt arbete. För att lyckas i arbetet behöver du ha kunskaper i bedömningsinstrument för skolbar Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda dator- och systemkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper i utvecklingspsykologi.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Sist men inte minst är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. 
Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Gabriella Ekström Filipsson, rektor, 018-727 52 09.

Facklig företrädare: Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet