Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare i samhällskunskap och geografi till Ellen Fries gymnasium

Diarienr:
UBN-2021-05455
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du lärare i samhällskunskap och geografi och på jakt efter en ny utmaning? Vill du vara med och utbilda framtidens medborgare och få möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper? Välkommen till Ellen Fries gymnasium!

På Ellen Fries gymnasium kommer du att få arbeta med ett uttalat elev- och kunskapsfokus. Bemötande är viktigt för oss och vi arbetar undersökande med elevintervjuer för att få kunskap om hur våra handlingar påverkar elevernas kunskapsutveckling. Med ett genomtänkt bemötande och nyfikenhet får vi direkt från eleverna reda på hur vi ska agera för nå ett ännu bättre utfall i undervisningen.

Här kan du läsa mer om Ellen Fries gymnasium

Ditt uppdrag

I arbetet ingår undervisning och mentorskap på introduktionsprogrammet. Att vara lärare på Ellen Fries innebär att med ett undersökande förhållningssätt och nyfikenhet uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande. Det ingår även att aktivt delta i skolans utvecklingsarbete, bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar samt planera och genomföra undervisning enligt läroplanen. I uppdraget ingår även att aktivt delta i arbetslagets utveckling av skolans metoder för att möta elevernas behov avseende både undervisning och elevhälsa.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med ämnesbehörighet i samhällskunskap och geografi. Vi ser gärna att du har ytterligare ämnesbehörighet. Har du utbildning i MI (motiverande samtal) ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda datorkunskaper.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Thorbjörn Kättström, programrektor, 018-727 21 09.

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet, Alexander Schöning, 018-727 30 18.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-08-07 med möjlighet till förlängning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet