Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

IT-tekniker till Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2021-02274
Arbetsplats:
Infrastruktur IT-support
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med first line support på en arbetsplats som kännetecknas av bra laganda, öppen och tydlig kommunikation mellan medarbetare och väl utarbetade arbetsrutiner? Då bör du söka tjänsten som IT-tekniker hos oss på infrastruktur IT-support!

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support.

Tjänsten tillhör Infrastrukturenheten som består av cirka 80 medarbetare, som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 medarbetare som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

IT-support är en gruppering på 26 personer med både onsite- och servicedesktekniker. Vi hjälper alla kommunens verksamheter med first line support i IT-relaterade frågor som till exempel datorer, nätverk, AV-utrustning och skrivare.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som IT-tekniker i vår servicedesk ingår det att supportera användare hos kommunens alla verksamheter. Support-ärenden hanteras via telefon, mail och ärendesystemet Oracle Service Cloud.

I tjänsten ingår även dokumentation, förbättringsarbete och publicering av användarguider.

Din bakgrund

Vi söker dig som har teknisk gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom teknisk telefonsupport och ITIL. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt B-körkort.

Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Sist men inte minst har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Marie-Louise Atterhag, gruppchef IT-support, 018-727 19 44
Patrik Norlin, teamledare servicedesk, 018-727 12 36.

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 visstidsanställning till och med 2023-09-30 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet