Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Psykolog

Diarienr:
SCN-2021-00355
Arbetsplats:
Brogårdens akut- och utredningshem
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du psykolog och på jakt efter en ny utmaning? Vi på Brogårdens akut- och utredningshem behöver nu tillsätta en psykolog som tycker om att arbeta i team med olika yrkeskategorier och som är bra på att se sammanhang och komplexa frågor och problem utifrån många olika perspektiv. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Brogårdens akut- och utredningshem är en verksamhet inom Uppsala kommun. På uppdrag av placerande socialtjänst utför vi fördjupade barn- och familjeutredningar med fokus på barnens behov och föräldrarnas förmåga gällande samspel, anknytning och relationer inom familjen samt stödfunktioner i det omgivande samhället.
Gemensamt för de flesta familjer som kommer till Brogården är att de befinner sig i en svår social situation där brister i föräldrarnas omsorgsförmåga har skapat oro för barnens omvårdnad och utveckling. Övergripande för vårt arbete med barnen och deras föräldrar är att vårt arbete ska utföras så förutsägbart, tryggt och rättssäkert som möjligt.

Verksamheten består av två delar.
Akut- och utredning, institution; föräldrar och barn kommer antingen till institutionen i akuta krissituationer och/eller för utredning samt för kortare stöd/behandlingsuppdrag. Placeringarna sker jml SoL eller LVU.
Öppenvård; utredningar och kortare behandlingsinsatser i familjer. Utredningarna och de behandlande insatserna genomförs i familjernas hem och närmiljö.

Vi har förmånen att få arbeta med hela familjen vilket kräver att vi kan arbeta utifrån många olika perspektiv och hantera komplexa frågor. Kring varje familj finns ett team bestående av familjeutredare och behandlingsassistenter som utifrån ett processinriktat arbetssätt utreder/bedömer barns behov och föräldrars omsorgsförmåga samt stödjer föräldrar i deras föräldraskap. Våra uppdrag kan också handla om att ta emot familjer akut i en krissituation.

Som medarbetare märker du vårt driv och vår satsning på kunskap/kompetensutveckling. Vi skapar även interna projekt för att ständigt utvecklas.

Inom socialförvaltningen finns snart fem psykologer med olika uppdrag inom barn/ungdom- myndighet och insats. Tillsammans har ni en bred kompetens och olika fördjupningskunskaper och kommer utifrån behov och kompetens bistå avdelningarna med konsultation/fortbildning. Under hösten kommer psykologerna inom förvaltningen utveckla gemensamma mötesformer för kollegiala behov.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill bidra med ditt kunnande och kompetens i vår verksamhet och göra en positiv skillnad för våra familjer. Som Brogårdens psykolog ingår du i teamarbetet runt familjerna. Du samverkar med andra vårdgivare och myndigheter, t.ex. socialtjänst, skola och psykiatri, och annan sjukvård. I en del ärenden utför du även direkta utrednings- eller stödjande insatser med placerade barn och föräldrar.
Vi strävar efter att ständigt utveckla vår verksamhet och dess innehåll. Det innebär att vi håller oss ajour med aktuell forskning och metodutveckling och vi vill att du finns med och driver det arbetet.

Din bakgrund

Legitimerad psykolog med erfarenhet av att arbeta med barn och deras föräldrar. Du har kompetens av utredning utifrån bred frågeställning gällande barn och vuxna, t.ex. utvecklingsbedömning, trauma, kognitiva bedömningar, depression, ångest etc.
Du har också kunskap om våld i nära relation samt våld riktat direkt mot barn.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba utifrån ett anknytningsteoretiskt perspektiv och kan omsätta kunskapen i en utrednings- eller behandlingskontext. Även utbildning i och praktisk erfarenhet av att bedöma föräldrars förmåga till mentalisering är meriterande.
Du har också erfarenhet av stödsamtal och vana av krisstöd i akuta situationer.

Du har erfarenhet av att arbeta i team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. 
Det är också meriterande om du har erfarenhet av att genomföra fortbildningsinsatser samt viss handledning till personal.

Vi söker dig som är bra på att se sammanhang och se komplexa frågor och problem utifrån många olika perspektiv. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.
Du är en person som har en god samarbetsförmåga som tycker om att arbeta i team och som relaterar till andra på ett lyhört sätt. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Anställning kan ske först efter uppvisande av utdrag från misstanke- och belastningsregistret.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Inger Selling, enhetschef, 018-727 71 23,
Eine Kivelä Ngarambe, teamledare/familjeutredare, 018-727 25 03.

Facklig företrädare:
Sveriges psykologförbund Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet