Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Näringslivsutvecklare med erfarenhet av fastighetsbranschen

Diarienr:
KSN-2021-01882
Arbetsplats:
Avdelningen näringsliv och destination, enheten näringsliv, etablering
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Uppsala är en av Sveriges storstäder med ett starkt och brett näringsliv i tillväxt. Över 22 000 företag, ett näringsliv med forskning och innovation, upplevelser och evenemang i fokus. Där fyra nya företag startas varje dag. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill bli en del av Näringsliv och Destination med fokus på vårt näringsliv.

Är du en drivande och relationsskapande person med erfarenhet av fastighets- och företagsutveckling? Vill du stötta företag i deras tillväxt och expansionsplaner samt fastighetsägare i deras ambition att attrahera nya verksamheter? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Uppsala kommunkoncerns integrerade näringslivsarbete innebär att Avdelningen Näringsliv och Destination är ett nav i det koncerngemensamma arbetet inom Uppsala kommun, där alla funktioner som har företagsrelationer är delansvariga för det gemensamma resultatet. Näringslivstillväxt och gott företagsklimat är politisk högt prioriterat där det övergripande målet är 2000 nya jobb per år. Arbetet är en viktig del av Uppsala kommunkoncerns näringslivsfrämjande insatser, där en insats är att utveckla, attrahera och etablera företag och verksamheter, samt ge god service och förutsättningar till redan befintliga företag. 

Här kan du läsa mer om våra övergripande och viktigaste mål för näringslivsutveckling:
Mål för näringslivsutveckling - Uppsala kommun

Här kan du hitta dina närmaste kollegor:
Näringsliv Kontakta oss - Uppsala kommun
Destination Kontakta oss - Destination Uppsala

Ditt uppdrag

Du kommer att tillsammans med kollegor ha ett stort fokus på att möjliggöra tillväxt och expansionsinvesteringar hos redan befintliga företag, såväl inom den starka exportindustrin, som scale-up företag som vill gå vidare med sin tjänsteutveckling eller produktion i Uppsala. Detta kräver en nära kontakt med många externa samverkansaktörer, business parks, innovationsstödsystemet STUNS, Stockholm Business Alliance m fl. Baserat på analyser av Uppsalas styrkor, marktillgångar och tillväxtområden samverkar du också med fastighetsägare och andra parter för att attrahera rätt företag och kompetens till Uppsala. Här samlar vi strategisk kompetens såväl internt som externt för att med platsvarumärket som grund, i olika sammanhang utåt synliggöra Uppsalas attraktivitet, planerade stadsutvecklingsprojekt och tillväxt.

Din kompetens kommer också bidra i våra interna stadsbyggnadsprocesser, samt ingå i en koncernövergripande etableringsfunktion med fokus på fastighetsägares- och exportindustrins expansionsplaner. Del av din roll kommer att vara som en av koncernens bolagskoordinatorer, med en aktiv löpande dialog med fokus på några av de större företag som vid tillfället är i expansionsfas. För att nå vår övergripande målbild kommer du även att arbeta med andra närliggande frågor som ligger i vårt uppdragsansvar. Du ser det som naturligt att bidra på helhet där din kompetens efterfrågas.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande och gärna utbildning inom områdena företagsekonomi, fastighet eller samhällsbyggnad. Du har gedigen erfarenhet av fastighets- och företagsutveckling, gärna från den privata marknaden i samarbete med kommunal verksamhet, alternativt att du har erfarenhet av en liknande roll inom kommunal verksamhet. Du har erfarenhet av projektledning och det är meriterande om du har erfarenhet av att förmedla och koordinera en kommuns mark och tillväxtplaner i relation till affärsdrivande bolags affärslogik och verksamhetsbehov. Eftersom arbetet innebär många interna och externa samarbeten så behöver du ha erfarenhet av att ansvara för att sätta och kommunicera mål och operativa strategier, samt att utveckla effektiva arbetsformer för att tillsammans med andra nå bästa samlade resultat.

Du förstår ekonomiska och affärsmässiga samband, är strategisk men kan också arbeta operativt när så krävs. Du är en flexibel person som ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du relaterar till andra på ett lyhört sätt, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vi värdesätter att du är serviceinriktad samt att du har ett genuint intresse och förståelse för att arbeta med samhällsfrågor i en politisk styrd organisation, med fokus på näringslivsutveckling. Samt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Charlotte Skott, näringslivsdirektör Uppsala kommun, avdelningschef för Näringsliv och Destination 018-727 13 12

Fackliga företrädare:
SACO-rådet, Maria Persson 018-727 24 24
Vision, Maria Ros 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet