Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare

Diarienr:
UBN-2021-03753
Arbetsplats:
Vänge skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vänge skola söker en speciallärare som brinner för att identifiera och undanröja hinder i elevers lärandeprocess. Du har en stark tilltro till individen och kommer tillsammans med andra i lärarlaget att skapa trygga miljöer för elever i behov av extra stöd. Välkommen till en skola som gör skillnad! 

Vänge skola är en grundskola för åk F-6, belägen i Vänge och en mil väster om Uppsala. Skolan har drygt 300 elever, och ett 40-tal medarbetare.  Vänge skola har bra undervisningslokaler samt sporthall och filialbibliotek i skolans lokaler. Undervisningen utmärks av kunniga och engagerade lärare och som tillsammans med övrig personal arbetar för att alla elever skall lyckas. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam, och bra rutiner för elevhälsoprocessen inklusive särskilt stöd. Eleverna har en fin skolgård som inbjuder till både fri lek och pedagogisk verksamhet, och vi har naturen in på knuten. Det finns cykelväg från Uppsala till Vänge, och bra busskommunikationer.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att vara med och utveckla samt förfina skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare och skapa förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Det ingår även att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd, delta i "Teamens" arbete med att utveckla utbildningen för alla elever samt utföra kartläggningar och ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor.

I uppdraget ingår även att:

  • ha arbetsuppgifter i skolans lilla undervisningsgrupp, ett särskilt stöd där elever ges förutsättningar till lärande
  • undervisa både enskilt och i smågrupper
  • närvara vid ordinarie undervisning
  • handleda kollegor
  • bidra till verksamhetens utveckling.
  • utarbeta och utvärdera åtgärdsprogram

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har svensk lärarlegitimation och speciallärarexamen. Det är dessutom meriterande om du har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, gällande läs- och skrivsvårigheter och gällande språkstörning. Du ska ha erfarenhet av arbete som speciallärare. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av handledning av pedagoger och arbete med särskild undervisningsgrupp. Har du erfarenhet av att leda team och arbetsgrupper är det meriterande.

Du ska ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda kunskaper i engelska, kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT) och grundläggande IT-kunskaper i Office 365. Det är även positivt om du har kunskaper i system som Pro-Renata, E-barn och Unikum och kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du samarbetar bra med andra människor. Du har en god ledarskapsförmåga.
Vidare söker vi dig som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är en person som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor, 018-727 37 35.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet