Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare

Diarienr:
KTN-2021-00445
Arbetsplats:
Fritid Östra
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi söker nu två nya medarbetare till fritid östra, en till Lötens fritidsgård och en till Kvarngärdets fritidsklubb.
Vi söker medarbetare som tillsammans med sina kollegor ska planera, leda, utvärdera och utveckla verksamhet.

Vårt uppdrag är att utifrån hälsa, lärande, kultur, jämställdhet, delaktighet, allas lika värde, samverkan och entreprenörskap/utveckla sitt intresse bedriva:

  • fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år i direkt anslutning till skolans slut och på skollov-tonårsverksamhet för ungdomar i åldern 13-18 år på deras fria tid och innebär kvälls och helgarbete enligt schema.
  • att tillsammans med Fritid Uppsalas fritidsgårdar erbjuda gemensamma evenemang för ungdomar
  • Genom samverkan med bland annat skolan, vårdnadshavarna, socialtjänsten, bibliotek, studieförbund och föreningar arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.
  • Skapa förutsättningar och inspirera barn och unga till lärande och utveckla det man är intresserad av.
  • Ta tillvara på barn och ungas engagemang, kreativitet och förmåga att lära sig nya saker.
  • Arbeta aktivt med vårt förhållningssätt och det goda bemötandet och allas lika värde för att alla barn och unga ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna.
  • Utveckla verksamhet utifrån barn och ungdomars intresse och behov
Vi erbjuder barn och unga trygga aktiviteter fyllda med glädje och lust.

Läs om fritidsgårdar  Läs om fritidsklubbar

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna och bedriva en anpassad verksamhet utifrån både individers och gruppers behov och förutsättningar. Det ingår även att arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga, ta tillvara barn och ungas engagemang, kreativitet och förmågor och intressen, skapa en utvecklande samt stimulerande och trygg miljö.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du ledarskapsutbildning och utbildning i normkritiskt arbete så är det meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med psykisk ohälsa, av arbete med barn och ungdomar med emotionella och/eller sociala svårigheter, av arbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer och av att arbeta som fritidsledare. Positivt är om du har kunskaper inom konflikthantering, kunskaper inom HLR och spetskompetens inom idrott, konst, foto eller film. 

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare söker vi dig som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Sist men inte minst söker vi dig som är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jaqline Claesson, Enhetschef Fritid östra, 018-727 80 13.

Facklig företrädare:
Kommunal 010-442 88 16
Vision 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet