Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Rektor till Uppsävja och Lammets förskolor

Diarienr:
UBN-2021-03651
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen, avdelning förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker Uppsävja och Lammets förskolor i Uppsala kommun en ny rektor. Har du erfarenhet som skolledare inom förskolan, och har förmågan att skapa bra förutsättningar för en kreativ och lösningsinriktad miljö för både medarbetare och barn? Då är du välkommen med din ansökan!

Uppsävja förskola är belägen i stadsdelen Bergsbrunna nära skog och natur. Lammets förskola är belägen 7 km söder om Uppsala i område Sävja, nära skog och natur.

Läs mer om förskolorna här: Uppsävja förskola och Lammets förskola

Ditt uppdrag

Som rektor i förskolan leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för medarbetare, ekonomi, barn och arbetsmiljöfrågor, samt driver förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt. Du förväntas bjuda in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntra till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och lösningsfokus. Du skapar förutsättningar för en flexibel och hållbar organisation som stödjer medarbetare i förskolans uppdrag. Uppdraget innebär att du har många interna och externa kontakter med barn, föräldrar, medarbetare och andra intressenter.

I Uppsala kommun får du som rektor möjlighet att utvecklas i samarbete med andra rektorer inom förskolan. Du ingår i ett team av rektorer inom ett område som leds av en områdeschef, där ni tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för kollegialt lärande, bl.a. genom olika samarbeten i nätverk. Avdelning förskola har som prioriterade utvecklingsområden undervisning i förskola samt digitalisering för lärande.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskolan och har en högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Vi vill också att du har erfarenhet som skolledare med personalansvar inom förskolan. Det är meriterande om du har en påbörjad eller avslutad statlig rektorsutbildning (RUT), samt om du har erfarenhet av att driva och leda systematiskt arbetsmiljöarbete och verksamhetsutveckling.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också vara kunnig och uppdaterad på förskolans styrdokument, samt ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans, och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information för att sedan agera därefter. Du är riktigt bra på att skapa, underhålla och utveckla goda relationer. Du skapar också förutsättningar för att testa nya idéer tillsammans med dina medarbetare, och kan också själv bidra med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Stina Hultén, områdeschef, 018-727 52 77, eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet