Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Controller till kulturförvaltningen

Diarienr:
KSN-2021-01308
Arbetsplats:
Kommunledningskontoret, Stab - Ekonomi
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren controller med vana av kvalificerat ledningsstöd? Vore det spännande att få stödja en förvaltning som arbetar för att Uppsala kommuns medborgare får tillgång till ett rikt kulturliv samt arbetar med frågor som rör barns och ungas fria tid? Då ser vi fram emot din ansökan!

I Uppsala kommun har vi en gemensam ekonomistab som organisatoriskt tillhör kommunledningskontoret och som arbetar för att på bästa sätt svara upp mot förvaltningarnas och politikens behov. Nu söker vi en controller till den enhet som stödjer kulturförvaltningen i ekonomiska frågor. Inom kulturförvaltningen finns merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga såsom allaktivitetshus, bibliotek, fritidsgårdar, fritidsklubbar, kulturhus, kulturskola, konstmuseum, naturpedagogisk verksamhet, offentlig konst samt arenor för scenkonst. Kulturförvaltningen arbetar för att alla medborgare ska ha tillgång till ett rikt kulturliv, oavsett ålder.

Som controller hos oss får du ett mångsidigt arbete där du får jobba tillsammans med andra människor och ständigt ställs inför nya och spännande utmaningar!

Ditt uppdrag

I rollen som controller för kulturförvaltningen ansvarar du för ekonomistödet till förvaltning och nämnd. Du ger ett aktivt stöd till förvaltningsdirektör och övriga chefer i de löpande planerings- och styrningsprocesserna och du föredrar ärenden för förvaltningsledning och nämnd. Du kommer att koordinera arbetet med budget, prognos, uppföljning, analys samt strategiska ekonomistyrningsfrågor. Exempelvis ansvarar du för, både självständigt och i samverkan med andra, kvalitativ ekonomisk uppföljning inom ramen för de löpande ekonomiska processerna och för framtagande av ekonomiska konsekvensanalyser. Du förväntas också medverka till utvecklingen av den interna styrningen och kontrollen samt att bidra i olika utvecklings- och förändringsprojekt. Vi erbjuder rätt person möjligheten att arbeta i ett stort och komplext sammanhang där det varje dag finns möjlighet att göra skillnad.

Din bakgrund

Vi söker dig med god förmåga och gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en roll som controller eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta i en större och komplex organisation som har en bredd av ekonomifrågor på strategisk nivå. Eftersom Uppsala kommun är en stor politiskt styrd organisation är det dessutom en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll i en kommun alternativt har arbetat inom en annan politiskt styrd organisation. I grunden har du även en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du är bekväm med och har god vana av att arbeta digitalt. Om du även har kunskap och erfarenhet av Agresso och Hypergene är det meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig information. Det är också viktigt att du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Elin Lundkvist, ekonomichef, 018-727 20 19

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller registrering av din ansökan, kontakta: 
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet