Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare fritidshem

Diarienr:
UBN-2021-01987
Arbetsplats:
Eriksskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har svensk lärarlegitimation i fritidshemmet och vill bli en del av vårt team på Eriksskolan. Vill du vara med och bidra på ett konkret och viktigt sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som lärare fritidshem!

Eriksskolan ligger i en fantastisk miljö vid kanten av Stabbyskogen i Luthagen. Det är en trivsam treparallellig F-3-skola med ca 315 elever, med integrerad fritidsverksamhet. Skolan har funnits sedan 1926 och består av tre byggnader och varav ett hus har renoverats under det senaste året. Skolgården inbjuder till lek och rörelse.
Eriksskolan är en trygg skola där elever trivs och lyckas. Skolan har ca 40 medarbetare som samarbetar i årskursvisa arbetslag och fritidsavdelningar. Personalen är engagerade och utifrån höga förväntningar ger de eleverna förutsättningar att nå sina mål och känna glädje i att utvecklas.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

Du kommer att tillsammans med lärare i fritidshem och fritidshemsassistenter planera, genomföra, följa upp och utveckla undervisningen på fritidshemmet utifrån det centrala innehållet och förmågorna i läroplanen. Gemensam planering sker både med den egna avdelningen och tillsammans med övriga som arbetar på fritidshemmet. Du förväntas kunna skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö med eleven i centrum. Vi erbjuder dig ett varierande arbete med mycket samarbete och kreativitet där du får vara med och utveckla verksamheten. Du bör ha intresse av uteverksamhet, eftersom vi gärna nyttjar vår fina närmiljö. I arbetet ingår att kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare, elever och vårdnadshavare och fungera som pedagogisk resurs under skoldagen där du kommer att bedriva viss undervisning.

Din bakgrund

För att arbeta som lärare fritidshem hos oss krävs det att du har svensk lärarlegitimation i fritidshemmet. Vidare har du god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan och ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket. Vi tror att du är en person som drivs av att ha ett jobb som gör skillnad och att utveckla andra.
Erfarenhet av arbete på fritidshem och behörighet att undervisa i något eller några av skolans ämnen är meriterande.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som ofta kommer med idéer och samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Camilla Larsson, rektor 018-727 07 35.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Johanna Sisask 018-727 64 57
LR Marie Palestro 018-727 64 57.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet