Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Bygglovshandläggare / bygglovsarkitekt

Diarienr:
GSN-2021-01063
Arbetsplats:
Avdelningen plan och bygg - område bygglov/inspektion/EKR
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du serviceinriktad och vill du vara en del av det som planeras och byggs i Uppsala? Hos oss får du ett omväxlande arbete där du möter medborgare, kunder och entreprenörer i en snabbt växande stad med höga ambitioner.

Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar i en spännande tid med ett växande Uppsala. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart byggande med hög arkitektonisk kvalitet. Vi är en lärande organisation som utvecklas genom ständiga förbättringar.

Vi söker nu dig som har gedigen erfarenhet inom bygglovshandläggning och kan ta en roll i större komplexa bygglovsprojekt.

Ditt uppdrag

Hos oss kan du arbeta som bygglovshandläggare eller bygglovsarkitekt. Du ansvarar självständigt för att  handlägga bygglovsärenden. Arbetet innebär många kontakter med våra kunder och medborgare. Du kommer att ge information och service till allmänheten och ha förhandskontakter med byggherrar och konsulter. Du arbetar självständigt men ingår i en grupp med hög kompetens och ett fint arbetsklimat.

Du kommer att arbeta inom område bygglov, inspektion, energi- och klimatrådgivning. Området består idag av cirka 50 medarbetare med bred erfarenhet och kompetens. Tre enheter bestående av handläggare, arkitekter och inspektörer och i en av enheterna finns även energi- och klimatrådgivningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom samhällsplanering, bygglovhandläggning eller motsvarande, exempelvis examen som arkitekt, byggnadsantikvarie, byggnadsingenjör, samhällsplanerare eller jurist. Du har också gedigen erfarenhet av arbete som bygglovhandläggare, bygglovarkitekt eller motsvarande. Du är van att arbeta i digitala miljöer och har B-körkort. 

Du har ett proaktivt och rådgivande förhållningssätt och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter.

Vi har ett positivt arbetsklimat där vi arbetar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Det är viktigt för oss på stadsbyggnadsförvaltningen att vi bryr oss om varandra. En god arbetsmiljö innebär att vi gör ett bättre arbete för dem vi är till för. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv, dina kollegor och mot kunden.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Yvonne Fredriksson, enhetschef, 018-727 82 17
Åsa Broman, områdeschef bygglov/inspektion/EKR, 018-727 39 97

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet