Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare åk F-3 undervisning i förskoleklass till Lindbackens skola

Diarienr:
UBN-2021-01706
Arbetsplats:
Lindbackens skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Brinner du för läraryrket och vill arbeta på en skola med härliga kollegor som stöttar och hjälper varandra i det dagliga arbetet? Då bör du söka tjänsten som Lärare F-3 på Lindbackens skola. Välkommen att bli en del av Uppsala kommun!

Lindbackens skola är en ny skola som flyttade in i nybyggda lokaler i augusti -18 i området Lindbacken strax utanför Uppsala. Vi har fina och ändamålsenliga lokaler och en vacker, naturskön omgivning. Vi har för närvarande ca 420 elever från förskoleklass till åk 5 varav ca 320 elever på fritids. Kommande läsår kommer vi att ha ca 500 elever. Vi har en flexibel organisation för att kunna tillmötesgå ändrade förutsättningar och vi arbetar i team för att hitta samordningsvinster samt planerar samarbetstider för att främja kollegialt lärande och öka elevernas förutsättningar att lyckas. Vår vision är "Tillsammans växer vi!".

Läs mer om vår skola här: Lindbackens skola

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och samarbeta med övrig skolpersonal för att skapa en bra arbetsmiljö. Det ingår även att bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal, uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande, skapa möjlighet till utforskande samt lek och lärande.

I uppdraget ingår även att
Planera och genomföra undervisning enligt styrdokumenten. Du har ett nära samarbete med dina kollegor för att utveckla det kollegiala lärandet. Du ansvarar för att förbereda eleverna i förskoleklassen för sitt första steg in i skolans värld. Målet med vår verksamhet är att barnen ska känna trygghet och lust att lära. Det är viktigt att du verkar för att möta varje barn på den nivå där de befinner sig i sin utveckling. Stor vikt läggs vid att barnen ska få träna att samarbeta men också att bli självständiga individer.

Trygghetsskapande arbete ges stort utrymme på skolan och särskilt i förskoleklass. Det är viktigt att eleven känner trygghet i skolans miljö. Genom detta arbete är vi övertygande om att barnen då lättare tillgodogör sig kunskap och utvecklas i sin sociala samvaro tillsammans med andra.

I förskoleklassen varvas lek med olika arbetsuppgifter knutna till läroplanen, idrott, musik och utflykter. Vi har idag fyra förskoleklasser som samarbetar och hjälps åt utifrån en gemensam grundplanering/ årshjul. Vi följer de rutiner kring obligatoriskt kartläggningsmaterialet samt dokumenterar kring varje enskild elev i Unikum. En mindre del av din arbetstid ligger på elevernas fritidstid.

Din bakgrund

För att jobba som Lärare F-3 på Lindbackens skola krävs det att du har svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs F-3. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta som lärare F-3 samt erfarenhet av att möta elever i behov av särskilt stöd. Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda datorkunskaper. Har du dessutom systemerfarenhet av Unikum och Office365 är det meriterande.

Du är lugn och samlad i pressade situationer. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vidare är du en person med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Sist men inte minst söker vi dig som samarbetar bra med andra människor. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sakarias Åkerman, biträdande rektor, 018-727 72 07

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Anja Åhman, 018-727 78 12 (exp)
LR, Frida Aracil Flügel, 018-727 78 12 (exp). 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet