Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare till kommunledningskontoret

Diarienr:
KSN-2021-00904
Arbetsplats:
Avdelning kvalitet och planering, enheten för verksamhetsutveckling
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren projektledare med vana att driva stora komplexa uppdrag på koncernnivå inom offentlig sektor?
Vill du vara med och bidra till att Uppsala kommuns verksamheter kan möta sina målgruppers behov alltmer träffsäkert och kostnadseffektivt? Vi söker nu två projektledare till kommunledningskontoret.

För att tillhandahålla effektiva och ändamålsenliga kommunala verksamheter behövs medarbetare och chefer som kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med Uppsalas invånare och olika samarbetspartners.
För att kunna möta de växande behoven, den ökande förändringstakten och de allt högre förväntningarna på kommunens verksamheter tillsätter vi nu två nya tjänster som projektledare till kommunledningskontorets avdelning kvalitet och planering. Tjänsterna ingår i enheten för verksamhetsutveckling.
 
Inom enheten för verksamhetsutveckling leder och stödjer vi verksamhetsutveckling och innovation. Vi ansvarar för att utveckla, samordna och förvalta det kommungemensamma kvalitets- och utvecklingsarbetet. Det innefattar många olika delar så som processledning, projektledning, ledningssystem, innovationsarbete och ständiga förbättringar.

Förbättringsarbete, förändringledning, utvecklingsprojekt, nyskapande och digitalisering ska användas för att uppnå ett effektivare resursutnyttjande och skapa ökat värde för de vi är till för.

Inom enheten finns idag 12 personer som arbetar som projektledare, verksamhetsutvecklare och innovationsledare. Enheten leds av en enhetschef. På vår arbetsplats arbetar vi aktivitetsbaserat.

Ditt uppdrag

Som projektledare leder du och arbetar operativt till övervägande delen i stora koncerngemensamma prioriterade projekt som kan sträcka sig över flera år. Du arbetar nära kommunledningen och du har ett stort kontaktnät internt såväl som externt. Du har nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vår projektmodell utgår ifrån Projektil.

I tjänsten ingår även arbetsuppgifter som till exempel råd och stöd till juniora projektledare och externa konsulter, att säkra kompetensöverföring via projektnätverk för koncernen, stöd i avrop från ramavtal för projektledning, samt att utbilda i projektarbete. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du ingår i en dynamisk arbetsgrupp.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av att självständigt leda större komplexa projekt inom offentlig sektor. Du har högskoleutbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Projektledarutbildning som bedöms som relevant är ett krav. Utbildning i projektmetodik är också en förutsättning för tjänsten. Utbildning och erfarenhet av agila arbetssätt är meriterande. Erfarenhet av att arbeta i en liknande roll inom en kommun är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med projekt som syftar till att främja organisationers digitala transformation. 

Du är drivande och resultatinriktad, har förmåga att förstå komplexa system och har en pedagogisk förmåga att presentera och kommunicera. Du har god kunskap om och vana vid digitala verktyg. Tjänsten ställer stora krav på samarbete med många olika parter inom och utanför kommunen, vilket innebär att vi vill att du har en hög förmåga att kunna samarbeta, vara lyhörd och smidig i att skapa och upprätthålla relationer. Vidare besitter du en god ledningsförmåga och är van att arbeta självständigt med att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:
Therese Andersson, enhetschef för verksamhetsutveckling,  018- 727 8670

Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 1291

Fackliga företrädare:
Akavia: Jonny Eliasson, 018-727 2212
Vision: Liselotte Ehn, 018-727 4949

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet