Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Undersköterska till Arbete och Bostad i Uppsala

Diarienr:
OSN-2021-00099
Arbetsplats:
Arbete och Bostad
Förvaltning:
Omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Arbete och Bostad söker just nu dig som vill arbeta med personlig omvårdnad, arbeta med genomförandeplaner samt samverka med annan personal på boendet. Har vi väckt ditt intresse? Sök tjänsten som undersköterska redan idag! 

Vi söker nu medarbetare till ett nybyggt gruppboende i Danmarks-by med öppning i maj 2021. Gruppboendet kommer ha inriktning för personer med förvärvad hjärnskada, enligt LSS. Du kommer att få vara med och skapa gruppboendet utifrån gällande uppdrag, regler och policys. Allt från att möblera upp gruppboendet till att ta emot första brukaren. Detta tillsammans med dina kommande kollegor och verksamhetschef.
Arbete och bostad driver gruppbostäder och daglig verksamhet i kommunens egen regi. Målgruppen är vuxna med behov av stöd enligt LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Insatserna är flexibla utifrån individens enskilda behov och uppdragsgivarens önskemål.

Ditt uppdrag

Att arbeta som undersköterska på Arbete och Bostad innebär i första hand att ge stöd vid vardagliga sysslor och hushållsbestyr och arbeta med personlig omvårdnad. Dessutom kommer du att arbeta med genomförandeplaner, ge stöd, service och omvårdnad till de boende samt samverka med annan personal på boendet. Din närmaste chef kommer att vara verksamhetschef, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet. Du arbetar med vuxna personer som under livets gång drabbats av en förvärvad hjärnskada. Du arbetar utifrån deras individuella genomförandeplan och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, företrädare, HSL och habilitering. I arbetet ingår mycket omvårdnad, journalföring samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt och stöd med personlig hygien. Det ingår också att delaktig och behjälplig i brukares fritidsaktiviteter.

Under vardagarna kan personerna jobba inom Omsorgsförvaltningens dagliga verksamhet. I samarbete med dem jobbar vi med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du ska se dessa verktyg som naturliga och självklara för att personen ska få sin delaktighet, självständighet och integritet denne har rätt till.

Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter kan ingå. Du har stöd av lokala instruktioner, fastställda rutiner och ett övergripande kvalitetsledningssystem.
Du tar aktiv del i planering och genomförande av personens beviljade insatser.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Det är dessutom meriterande om du har omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Du ska ha erfarenhet av arbete på stödboende, av arbete inom äldreomsorgen, av arbete inom omvårdnadsyrket, av arbete med omsorg av personer med funktionsnedsättning samt av arbete inom hemtjänsten. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med omsorg av personer med funktionsnedsättning, arbete med personer med demenssjukdom, annat arbete inom sjukvården, arbete inom hemtjänsten samt arbete på stödboende. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda dokumentationskunskaper. Det är meriterande om du har kunskaper i teckenkommunikation samt språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel som ser möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt är pedagogisk och  har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johanna Olsson, verksamhetschef,018-727 76 24

Facklig företrädare:
Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet