Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschefer

Diarienr:
OSN-2021-00071
Arbetsplats:
Personlig assistans
Förvaltning:
Omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta som ledare i en verksamhet som gör skillnad för personer med funktionsnedsättning?

Personlig assistans i Uppsala Kommun söker nu två verksamhetschefer.
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med medarbetarna i verksamheten för att skapa den bästa möjliga insatsen för våra brukare. Vi söker personer som brinner för att göra skillnad och som vill bidra med sitt engagemang.
En av tjänsterna är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Den andra tjänsten är ett vikariat t o m 20220831. Uppsala kommun växer, och därmed våra verksamheter, vilket kan ge goda möjligheter till fortsatt anställning efter vikariatet. 

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef är en av dina främsta uppgifter att genom ett operativt ledarskap ge dina medarbetare förutsättningar att lyckas. Du har fullt ledningsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor för verksamheter inom personlig assistans. Du driver verksamheternas utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare och chefskollegor med fokus på att förbättra vardagen för de brukare som valt kommunen som utförare av assistansen.

Du ingår i en ledningsgrupp om 13 verksamhetschefer samt områdeschef. Cheferna ingår också i mindre utvecklingsgrupper som täcker upp och stöttar varandra i att utveckla verksamheterna mot uppsatta mål.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Kunskap om LSS lagstiftning är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom rådande lagstiftning. Tidigare ledarerfarenhet från liknande verksamhet är ett plus. Du har goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. Har du ytterligare språkkunskaper är det en tillgång. 

Som ledare tar du ansvar, driver ditt arbete framåt och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas. Du har en god ledar-och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig och bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du trivs med såväl operativa som administrativa arbetsuppgifter. Du förstår de ekonomiska samband och faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rasmus Sundström, Områdeschef, 018-727 85 88

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta: 
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Vision: Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Ledarna: 0200–87 11 11


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare samt vikariat Omfattning: 100 % Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet