Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Studie- och yrkesvägledare till Ellen Fries gymnasium Uppsala kommun

Diarienr:
UBN-2024-02363
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Välkommen till en dynamisk arbetsplats där du som Studie- och yrkesvägledare (SYV) får möjligheten att vara en del av en växande skola tillsammans med flera andra SYV:ar. Vår skola, med anrika lokaler, ligger vid Fyrisåns kant och du kommer att ingå i ett engagerat team med ett starkt fokus på bildning, kreativitet och företagsamhet. Här får du en unik möjlighet att forma och inspirera elevernas framtida vägval i en miljö där potentialen är lika stor som engagemanget.

Skolan arbetar med ett undersökande förhållningssätt för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. Ellen Fries gymnasium präglas av en nyfikenhet på elevens lärandeprocess och vetskapen om att samarbete med elever och kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper.

Vi är en skola som startade hösten 2020 och som är i en spännande utvecklingsfas. På skolan finns Ekonomiprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet, Introduktionsprogram (IMA och IMY), Lärlingsutbildningar (BA, BF, FS, FT, HT och RL) och Samhällsprogrammet.

Vi söker nu två studie- och yrkesvägledare till Introduktionsprogram respektive Lärlingsutbildning.

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att informera, vägleda och vidga perspektiven hos våra elever på såväl grupp- som individnivå, för att hjälpa dem att fatta välgrundade val i utbildningen.

Du arbetar nära eleverna för att hjälpa dem att identifiera sina intressen och styrkor, sätta upp mål och hitta strategier för att nå dem. Du ger aktuell information om olika utbildningsprogram, yrken, arbetsmarknadstrender och utbildningskrav som kan hjälpa eleven att förstå olika alternativ och möjligheter. Du samarbetar brett med såväl skolledning och lärare som med vårdnadshavare, arbetsgivare, högskolor och andra utbildningsinstitutioner för att säkerställa att eleverna får bäst möjliga underlag för sina val. Du är ingår i elevhälsoteamet och samarbetar med mentor kring klass, grupp och individ.

Din bakgrund

Vi söker en engagerad kollega med arbetslivserfarenhet som SYV och en högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning i bagaget. Du är van vid att ha mycket kontakt med elever och deras vårdnadshavare, och är skicklig på att hantera dessa relationer på ett smidigt och professionellt sätt och skapa en trygg och positiv atmosfär för alla inblandade. Din kommunikativa förmåga är en av dina styrkor, och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån kontext.

Din helhetssyn och förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete kommer väl till pass i denna roll, där det är viktigt att kunna hålla många bollar i luften samtidigt utan att tappa fokus på elevernas behov och mål. Som person är du flexibel och initiativrik och du trivs i miljöer där samarbete och lyhördhet är nyckelord.

Välkommen till vårt team!
­  

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta programrektorna Hanna Sikström (Introduktionsprogram), 0187272533 eller Lena Sahlin (Lärlingsutbildning), 0187279550.  

Facklig företrädare: Sveriges lärare; Sanela Marijanac, 072-574 33 48.  Akademikerförbundet SSR/saco; Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34. Vision; Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Du som söker en tjänst inom en yrkeskategori eller stödfunktion där du har direktkontakt med barn, ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan genomföras.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 80-100% Tillträde: 2024-08-05 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet