Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Speciallärare till Uppsävjaskolan

Diarienr:
UBN-2024-01938
Arbetsplats:
Uppsävjaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta tillsammans med engagerade och lösningsfokuserade kollegor där vi hittar vägar för att ge elever stöd och möjligheter att lyckas i skolarbete och relationer? Gillar du att leda utvecklingsprocesser kopplat till elevhälsouppdraget och att handleda kollegor? Då är vi skolan för dig!

Uppsävjaskolan är en F-5 skola med cirka 350 elever beläget i södra delarna av Uppsala kommun. Med närhet till skog och mark skapar vi goda möjligheter att utveckla eleverna på bästa sätt både under skoldagen och i fritidshemmet. På vår skola är eleverna trygga och har goda resultat. Vi arbetar aktivt med att utveckla och anpassa vår undervisning för att möta elevernas behov. Uppsävjaskolan stimulerar varje elevs nyfikenhet och lust att lära. Alla elever skall lyckas.

Ditt uppdrag

Som speciallärare kommer du att arbeta nära skolans arbetslag (lärare och fritidspersonal) med att göra lärmiljön tillgänglig och utmanande för alla elever på skolan. I ditt uppdrag som speciallärare kommer du att stötta och hjälpa lärarna med att genomföra kartläggningen i förskoleklass, bedömningsstödet i årskurs 1-3 samt lägga upp och leda arbetet med verktygen för att utveckla läsutvecklingen, Lexplore. Du deltar i och leder analyser av kunskapsresultat och trygghet/trivsel. Du kommer att stötta i framtagandet och utvärderingen av åtgärdsprogram för de elever som har särskilt stöd samt handleda lärare kring beslut om extra anpassningar.

Du ger stöd och specialundervisning till enskilda elever men du kommer också att stötta i mindre grupper eller på lektioner inne i klassrummet. Dokumentationen sker i ProReNata, det system kommunen använder för ändamålet. Vidare kommer du att ingå i elevhälsoteamet där vi leder och driver de prioriterade utvecklingsområdena som är kopplade till elevhälsouppdraget.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarlegitimation samt speciallärarutbildning eller specialpedagogutbildning. Har du utbildning gällande läs- och skrivsvårigheter eller språkstörning samt svenska som andraspråk ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete på grundskolenivå och av arbete med elever i behov av stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser, handleda pedagoger samt av att samverka med regionen och socialtjänstens professioner. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Du behöver även ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan samt kunskaper inom goda läromiljöer. Det är en fördel om du har kunskaper i system som ProReNata och Unikum. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Katarina Lehrberg, rektor, 018-727 73 90.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Hala Alwani, 018-727 24 99.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2024-08-12 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet