Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till enheten för riktat stöd 1

Diarienr:
SCN-2024-00238
Arbetsplats:
Enheten för riktat stöd 1
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren socionom som vill arbeta med fokus på barn och unga i riskzonen för normbrytande och kriminellt beteende? Ta möjligheten att bli en del av vårt team när vi nu utökar vårt uppdrag med avhopparverksamhet för barn och unga och utvecklar vår samverkan med polis och ungdomsjour. Välkommen med din ansökan!

Genom Uppsala kommuns satsning på ökad trygghet har enheten för riktat stöd 1 fått ett utökat uppdrag. Uppdraget innebär en nära samverkan med ungdomsjour, fritid, skola och polis samt uppbyggnad av en avhopparverksamhet för barn och unga. Enheten har sitt kontor i trevliga lokaler i centrala Uppsala och består av en enhetschef, två teamledare och 16 socialsekreterare.
 
På vår enhet får du

  • Fördjupa din kompetens inom området barn och unga i riskzonen för normbrytande och kriminellt beteende
  • Delta i gemensamma insatser och samverkansforum med skola, polis och fritid för att fånga upp barn och ungdomar som behöver stöd
  • Utveckla arbetet med barn och ungdomar gällande utanförskap, droger och kriminalitet
  • Professionell handledning och utbildning tillsammans med dina kollegor på enheten
  • Bra lön från start, god löneutveckling och tydliga karriärvägar
  • Flexibla arbetssätt med möjlighet till distansarbete för att bidra till en bra balans mellan arbete och privatliv
  • Friskvårdsbidrag på 3000 kr per år för att främja ditt välmående

Här kan du läsa mer om Socialförvaltningens kompetens- och befogenhetstrappa

Här kan du läsa mer om lönelyft och tydliga karriärvägar i Uppsala

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare hos oss kommer du att arbeta med utredning och uppföljning av insatser som stöd, vägledning och resurser för de barn och ungdomar som är i riskzonen för utanförskap, droger och kriminalitet samt ensamkommande barn och ungdomar. Relationer med klienter, kollegor och samarbetspartners är en stor del av jobbet. Tillsammans med kollegor och chef bidrar du till kontinuerlig metodutveckling för att på bästa sätt stärka målgruppen och möta upp deras behov. Arbetet är varierat och en annan del är att bistå professionella och allmänheten med rådgivning och stöd i frågor om normbrytande beteende och kriminalitet. En del särskilda insatser i samarbete med polis och ungdomsjour kommer att innebära viss tjänstgöring utanför ordinarie kontorstid.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom BBIC (barns behov i centrum), Signs of Safety samt bedömningsinstrument som EARL, ESTER och SAVRY.

Tjänsten förutsätter att du har tidigare erfarenhet av socialt arbete, myndighetsutövning och arbete som socialsekreterare. Har du även erfarenhet av arbete med unga lagöverträdare är detta en fördel.

Arbetet kräver att du har vana vid att arbeta digitalt i olika program och system. Har du vana vid Office-paketet eller datorprogram som är relevanta för tjänsten är det meriterande. Vidare har du goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt B-körkort.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: enhetschef Maria Lundin 018-726 23 76

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/Saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet