Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetschef till hemvården

Diarienr:
ALN-2024-00249
Arbetsplats:
Hemvård område 1
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi utvecklar morgondagens äldreomsorg och fortsätter chefstäta!
För att ha rätt förutsättningar för ett närvarande ledarskap så rekryterar vi nu flera chefer. Ett aktivt och närvarande ledarskap ser vi som en nyckelfaktor i många frågor och är därför prioriterat. Vi söker nu chefskollegor till hemvårdsområde 1!

Vi erbjuder ett chefsjobb där öppet klimat, prestigelöshet och samarbete kännetecknar ledningsgruppen och där du får stort utrymme att utveckla de områden du brinner för. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Uppsala hemvård kännetecknas av brukarfokus, nytänkande och engagerad personal. Vi vet att omsorgen om våra brukare och om varandra skapar förutsättningar för att lyckas med mål långt utöver och bortom de ekonomiska. Vi vill dit och vi är på god väg!

Dagens hemvård driver vi med fokus på kvalitativ omsorg genom kollegialt stöd, kontinuitet, kompetensutveckling, struktur och tydliga roller.

Vill du vara med och utveckla morgondagens äldreomsorg?
Vi investerar i hög kompetens, systematisk utveckling och innovation!

Som 1a linjens chef axlar du ansvaret för verksamhetens brukare, medarbetare och ekonomi. I uppdraget ingår att driva verksamheten med fokus på utveckling och förbättring så vi får den bästa möjliga omsorg för brukarna och hög trivsel hos medarbetarna. I år har vi gjort en omfattande satsning för att höja kompetensen på alla nivåer i organisationen och du kommer att arbeta aktivt med kvalitets -och kompetensutveckling i din verksamhet. Digitalisering är också ett av våra prioriterade områden men det finns både tid och förutsättningar i uppdraget för andra kreativa idéer.

Hemvårdsområde 1 består av 8 geografiska verksamhetsområden: G:a Uppsala Nyby, Gränby Löten, Storvreta, Svartbäcken, Vaksala Norra, Södra 1 och Södra 2 samt Östra landsbygden. Oavsett vilket verksamhetsområde du är intresserat av kommer ditt närmaste team bestå dels av planerare och samordnare som stöttar dig i den dagliga driften dels av chefskollegor. Därutöver får du engagerade medarbetare och en närvarande chef. 1a linjens chefer träffas i större eller mindre grupper varje vecka där ni drar nytta av varandras kompetens och hittar lösningar tillsammans.

Som chef i Uppsala kommun har du även stöd från våra staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö och rehabilitering. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Kika på våra verksamheter på Facebook eller Instagram!

Din bakgrund

Hemvård är så pass komplext som verksamhetsområde så du bör ha erfarenhet av chefsuppdrag sedan tidigare (ansvar för personal och ekonomi). Du har högskoleexamen som exempelvis socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och har provat på att initiera och driva processer gällande utveckling och förbättring av verksamhet. 

Vi ser det som en fördel om du har gått en ledarskapsutbildning och om du har erfarenhet från liknande verksamhet. Det som är nödvändigt att ha, är kunskap om lagen om valfrihet (LOV). Du behärskar svenska språket flytande både i tal och skrift och du har körkort.

Vi tror att du gillar att hitta nya lösningar och arbetssätt. Det är helt enkelt naturligt för dig att tänka och arbeta i nya banor utan att du för den skull tappar i systematik och noggrannhet. Du föredrar att jobba i team och är duktig på att skapa och utveckla goda relationer till både medarbetare och kollegor eftersom du kan konsten att kommunicera och är pedagogisk som person.  Din omgivning uppfattar dig som lugn och förtroendeingivande samtidigt som du trivs med en händelserik arbetsdag och med att ha många bollar i luften. Vi förväntar oss att du, liksom vi, arbetar digitalt och har god vana av olika program och system.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Paulina Karlsson, områdeschef, hemvårdsområde 1, 018-727 43 39. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller registreringen av din ansökan välkommen att kontakta: Britt Pedersen, HR-specialist, enheten för kompetensförsörjning, 018-727 6712.

Fackliga företrädare: 
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén, 018 727 79 25
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-677 047
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-7278493
Kommunal, 010-442 88 20

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet