Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till Familjeenheten Ling

Diarienr:
SCN-2024-00227
Arbetsplats:
Familjeenheten Ling
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Som familjebehandlare hos oss får du ett flexibelt, självständigt och roligt arbete. Ingen dag lik den andra. Utöver samtal med barn och deras familjer får du också möjlighet att vara med och utveckla områdesarbete i syfte att nå ut till familjerna där de befinner sig. Låter detta som ett passande arbete för dig? Välkommen med din ansökan!

Familjeenheten Ling är en av tre familjeenheter inom avdelning barn och ungdom insatser, socialförvaltningen. Familjeenheten vänder sig till barn, ungdomar 0-20 år och deras familjer. På familjeenheten Ling arbetar 17 familjebehandlare, en enhetschef och en administratör.

Här kan du läsa mer om Uppsala kommun familjeenheters verksamheter

Ditt uppdrag

Som familjebehandlare kommer du att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt deras föräldrar.
Du träffar barn, ungdomar och deras familjer i råd- och stödsamtal utifrån egenansökningar, i familjebehandlande samtal utifrån biståndsbeslut av myndighet och i områdesarbete i samverkan med andra samhällsaktörer för att möta familjer i så tidigt skede som möjligt och där de befinner sig.

På familjeenheten erbjuder vi föräldrautbildningar och föräldragrupper, som exempelvis Community Parent Education (COPE) och spädbarnsgrupp. I uppdraget ingår även att arbeta utifrån modellen Barnsäkert tillsammans med Regionens mödra- och barnhälsovård samt med öppen förskola driva ett familjecentrerat arbete.

Att arbeta hos oss innebär bland annat

  • Flexibel arbetstid som kan bidra till trivsel på jobbet och en balans mellan arbete och privatliv
  • Möjlighet till kompetensutveckling oavsett var du jobbar i kommunen
  • 3 000 kronor i friskvårdsbidrag varje år
  • Möjlighet att växla en del av din bruttolön mot pensionssparande eller att hyra IT-utrustning, kontorsmöbler eller en cykel
  • Vara med på aktiviteter som fotokurs, körsång, joggingturer och mycket mer genom personalföreningen PULS.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen. Har du systemteoretisk utbildning, grundläggande psykoterapi , Steg 1, utbildning inom våld i nära relation samt utbildning inom Signs of Safety ses det som meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialförvaltningen samt av samarbete med tolk. Att du har kunskaper i svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort är krav för tjänsten.

Som person är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi ser även att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Widerlöv, enhetschef, 018-727 57 44

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff 018-7272434
Vision, Sofia Venemalm, 018-7271213

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, flera tjänster Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet