Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Handläggare Myndighet

Diarienr:
UBN-2024-00771
Arbetsplats:
Central barn och Elevhälsa Enheten för Elevnära insatser
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av myndighetshandläggning och juridiska frågeställningar inom utbildningsfrågor i 0-20 års perspektivet?

Hos oss får du en viktig roll där du handlägger och bereder bland annat beslut inom barn och elevers behov av extraordinära stödåtgärder och ersättningar till förskolor och skolor. Låter detta som ett passande jobb för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Inom avdelningen för barn och elevhälsa finns enheten för elevnära insatser där arbetsgruppen för Myndighet är placerade. Vi har våra arbetsplatser på Fyrisborg 1 i öppna kontorslandskap men med goda möjligheter till distansarbete hemifrån.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår huvudsakligen att handlägga ansökningar gällande tilläggsbelopp/bidrag för extraordinära stödinsatser för barn och elever i alla skolformer. Utifrån inkomna ansökningar gör du bedömningar av barn/elevers behov av extraordinära stödåtgärder och bereder beslut om ersättningar till förskolor och skolor, vilket sker utifrån ett etiskt, rättssäkert och likvärdigt sätt. Bedömningsarbetet genomförs både självständigt och i nära samarbete i arbetsgruppen.

En stor del av arbetet sker digitalt. I tjänsten ingår även hantering av överklaganden, att skriva yttranden och att svara på inkommande frågor. För att trivas i rollen är det därför viktigt att du har intresse för myndighetshandläggning och juridiska frågeställningar. Du och dina kollegor har även andra uppgifter av administrativ och juridisk karaktär. I uppdraget på myndighet kommer du även handlägga och utreda inkomna ansökningar gällande utökad tid i förskolan/fritidshemmet, uppskjuten skolplikt, skolgång efter skolpliktens upphörande, ansökningar rörande anpassad skola samt upprätta överenskommelser utöver interkommunal ersättning. Inom enheten handläggs även regleringar mellan kommuner.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning som specialpedagog/speciallärare och/eller psykologutbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd och arbete inom elevhälsan samt av arbetet med pedagogiska/psykologiska kartläggningar och upprättande av åtgärdsprogram. Erfarenhet från elevhälsoarbete inom skolan är också ett krav för tjänsten. Har du erfarenhet av specialpedagogiskt arbete och/eller skolpsykologiskt arbete eller erfarenhet av övergripande förvaltningsarbete, myndighetsutövning eller motsvarande ses det som meriterande. En förutsättning för att klara av arbetet är att du har goda kunskaper om förskolans/skolans arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd samt med olika funktionsnedsättningar, goda kunskaper om förskolans/skolans uppdrag och styrdokument samt mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är önskvärt om du har god vana av att arbeta i digitala system.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och
problem. Vidare har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Dessutom förstår du ekonomiska samband. Vi ser även att du är kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, enhetschef, 018-727 22 80
Rickard Malmstedt; Handläggare Myndighet 018-727 20 32

Facklig företrädare:
Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Efter överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet