Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Lärare i matematik, NO och teknik i åk 6-9 till Videskolans resursenhet

Diarienr:
UBN-2023-00392
Arbetsplats:
Videskolans resursenhet
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Videskolans resursenhet söker nu en högstadielärare i NO, matematik och teknik. Är du nyfiken på ett nytt uppdrag? Vi söker dig som har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Videskolans resursenhet är en av kommunens särskilda centrala undervisningsgrupper. Vi är ett komplement till grundskolan, där vi erbjuder undervisning i mindre grupper för elever som har autism och/eller språkstörning i åk 6-9, i små grupper. För närvarande har vi 36 elever på skolan. Vi följer grundskolans läroplan och genom en samlad kompetens ger vi ett riktat och intensivt stöd. Resursenheten ligger i samma byggnad som Palmbladsskolan, men är en egen verksamhet.

Ditt uppdrag

Som lärare i matematik, NO och teknik för årskurs 6-9 ska du planera och undervisa elever inom autism och/eller språkstörning under anpassade former utefter både individens och gruppens behov och förutsättningar. Det ingår att stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och du kommer att arbeta i arbetslag tillsammans med andra lärare och elevassistenter. Du kommer också att vara mentor och ha nära kontakt med vårdnadshavare. Arbetslaget får regelbunden handledning av skolpsykolog och logoped för att kunna ge ett optimalt stöd för eleverna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 7–9. Har du kompletterande pedagogisk utbildning är det meriterande. 

Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av arbete med elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och undervisning. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt och som lärare för årskurs 7–9. Arbetet kräver att du har god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan och IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har goda datorkunskaper, kunskaper inom specialpedagogik samt kunskaper inom goda lärmiljöer. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du lyssnar aktivt på andra och anpassar din kommunikation till situationen och mottagaren. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Anna Palmquist, enhetschef, 018-727 51 27.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Helena Dübeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet