Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetshandledare till Daglig verksamhet

Diarienr:
OSN-2023-00028
Arbetsplats:
Daglig verksamhet, område aktivitet och upplevelse
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi söker dig som vill verka för att deltagare hos oss på Arbete och bostad kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar, önskemål och behov. Vill du vara en del av vår verksamhet? Sök tjänsten som arbetshandledare hos oss redan idag! 

Inom Daglig verksamhet finns området Aktivitet och Upplevelse som har flera verksamheter i centrala Uppsala. Vi har många deltagare med stora funktionsvariationer och vi arbetar mycket med rörelser, sinnesupplevelser, kommunikation och social samvaro

Här kan du läsa mer om Daglig verksamhet i Uppsala kommun

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ge individuellt stöd och service i enlighet med lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Det ingår även att arbeta med personer som har stora psykiska och ofta även stora fysiska funktionsnedsättningar. Som arbetshandledare agerar du för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument.

Du ska verka för att deltagare kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar, önskemål och behov. Du ska även arbeta med lågaffektivt bemötande, struktur, trygghet och delaktighet.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • genomföra samt planera för aktiviteter med deltagare både i grupp och enskilt
  • ge stöd och hjälp vid exempelvis matintag och toalettbesök
  • framföra bilar och minibussar med deltagare
  • stötta deltagare i sin kommunikation genom exempelvis bild- och teckenstöd

 

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning, undersköterskeutbildning, utbildning inom kommunikation, till exempel AKK och/eller examen från barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för tjänsten. 

Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, god datorvana och B-körkort. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med utmanande beteende eller liknande arbete. Vidare ser vi det som en fördel om du har kunskaper gällande bildstöd eller annat kommunikationshjälpmedel, till exempel Pecs, Tassel eller Tecken som stöd/Teckenspråk. Har du kunskaper i lågaffektivt bemötande, om utmanande beteenden samt om funktionsvariationer ser vi det som meriterande. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du samarbetar bra med andra människor och har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Malin Sokolowski, verksamhetschef, 018-727 38 35
Ludvig Bäckström, verksamhetschef, 018-727 54 19
Helén Hjalmarsson, verksamhetschef,  018-727 65 33.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 20.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet