Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Markförvaltare till Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2023-00034
Arbetsplats:
Markenheten, Mark- och exploateringsavdelningen
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med aktiv markförvaltning i en av Sveriges största och mest expansiva kommuner? Vi erbjuder dig att tillsammans med andra bidra till att skapa en hållbar kommun och storstad för nästa generation!

I Uppsala välkomnar vi nyskapande samhällsutveckling. Uppsala kommun leder arbetet med nya tätorter, stadsdelar, stationsområden, spårväg och snabbcykelleder, rum för innovativa bostads­projekt, för näringslivets utveckling, nya evenemangsarenor och samhälls­service. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för stadens och hela kommunens utveckling. Uppsalas satsningar inom samhällsutveckling, tillväxt och hållbarhet har lett till att kommunen fått utmärkelser som global klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

En förutsättning för all den utveckling kommunen arbetar med är en aktiv förvaltning av marken som kommunen förfogar över. Både för att skapa möjligheter för en hållbar markanvändning och för att förvalta den mark som senare ska utvecklas och bebyggas. Vi ser nu ett behov av att bli fler på mark- och exploateringsavdelningens markförvaltning för att kunna växla upp vår verksamhet.

Vi söker därför en markförvaltare till stadsbyggnadsförvaltningens mark- och exploateringsavdelning. Vårt uppdrag är att skapa långsiktiga värden för Uppsala genom att utveckla och aktivt förvalta kommunens mark. Mark- och exploateringsavdelningen hanterar ett stort antal samhällsutvecklingsprojekt, stora som små, förvaltar kommunägd mark och ansvarar för strategiska markförvärv. Vi arbetar också mycket med verksamhetsutveckling och inför nya verktyg och processer.

Inom mark- och exploateringsavdelningens markförvaltning jobbar idag en administratör och tre markförvaltare. Markförvaltningen är en del av en markenhet inom mark- och exploateringsavdelningen där även markstrateger ingår som jobbar med markförvärv och strategiska överväganden av kommunägd mark.

Läs här om hur Uppsala växer och om Stadsbyggnadsförvaltningen

Ditt uppdrag

Som markförvaltare i Uppsala kommun arbetar du aktivt med förvaltning av en del av kommunens markreserv. Du är med och planerar och gör medvetna val kopplat till hur kommunens markreserv bäst nyttjas. Du företräder kommunen som markägare med fokus på mark som är utarrenderad, eller som kan komma att arrenderas ut. Du har en egen avtalsportfölj som du ansvarar för. Du gör syner och planerar investeringar i mark och byggnader hos arrendatorer.

Du arbetar i ett nära samarbete med övriga medarbetare inom markenheten och samverkar även med andra inom avdelningen, stadsbyggnadsförvaltningen och kommunledningskontoret. Som markförvaltare har du mycket kontakt med markägare, arrendatorer, företag, kommuninvånare och representanter för andra förvaltningar och bolag inom kommunen. Allt arbete görs med kunden i fokus och med bästa service som ledord. Som en del av mark- och exploateringsavdelningen finns även möjlighet att delta i andra strategiska markfrågor såsom markförvärv.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom lantmäteri, juridik, lantbruksvetenskap eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att förhandla och upprätta fastighetsrelaterade avtal och/eller av förvaltning av mark eller byggnader. Det är en fördel om du har erfarenhet av kundkontakter. Arbetet kräver att du har B-körkort och goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person är du samarbetsorienterad och serviceinriktad. Du är analytisk och känner ett ansvar för att hitta de bästa lösningarna. Som person är du även ekonomiskt medveten, strukturerad och organiserar ditt arbete väl. Du ser vad som behöver prioriteras och arbetar effektivt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jonas Svensson, enhetschef, 018-727 49 41.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet