Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Utredare till enheten för utredning och beredning

Diarienr:
AMN-2024-00240
Arbetsplats:
Enheten för utredning och beredning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha ett arbete där du ständigt ställs inför nya frågor och utmaningar? Är du bra på att på ett enkelt och pedagogiskt sätt sammanfatta ett centralt innehåll i komplexa frågor? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som utredare!

På enheten för utredning och beredning ingår att utreda frågor och bereda ärenden på uppdrag från chef, förvaltningsledning eller nämnd främst inom sakområdena vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser. Enheten arbetar också med omvärldsbevakning inom alla dessa områden samt ansvarar för såväl mål- och verksamhetsplanprocessen som för uppföljning av arbetsmarknadsnämndens målsättningar i samband med del- och årsbokslut. Dessutom samordnar enheten viss samverkan med externa parter så som Region Uppsala och Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Rapporter och ärenden redovisas skriftligt och muntligt och arbetet sker såväl enskilt som i grupp. Det läggs ett stort fokus på att underlag i ärenden och utredningar har en hög kvalitet och att leveranstider hålls.

Ditt uppdrag

I rollen som utredare utreder och bereder du ärenden till arbetsmarknadsnämnden. Arbetsmarknadsnämnden ansvarar för ett flertal verksamheter där de största är arbetsmarknadsinsatser, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning. Inom dessa områden behöver du hålla dig uppdaterad genom kontinuerlig omvärldsbevakning på nyheter och förändringar. Självständigt och tillsammans med dina kollegor följer du upp och rapporterar i samband med boksluten. En central uppgift för enheten för utredning och beredning är planeringsarbetet inför kommande Mål och budget samt nämndens verksamhetsplan för att genomföra kommunfullmäktiges uppdrag. I verksamhetsplansarbetet deltar du i nära samarbete med kollegorna för genomförande av riskanalyser och hur riskerna omhändertas i nämndens verksamhetsplan eller internkontrollplan. Uppdrag kommer även från förvaltningsledningen för beredning av verksamhetsfrågor.

Uppdragen du kommer att arbeta med är av skiftande karaktär både till innehåll och tidsramar. Vissa frågor måste lösas snabbt och andra har en längre förberedelsetid. Därför är det viktigt att du kan se och fånga det som ibland brådskar och kunna prioritera bland dina uppdrag. Du kommer att föredra ärenden inför arbetsmarknadsnämnden och för förvaltningens ledningsgrupp. Det kräver att du kan anpassa din föredragning efter målgrupp och på ett enkelt och pedagogiskt sätt sammanfatta ett centralt innehåll i komplexa frågor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning i offentlig förvaltning ses det som meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor, ekonomiskt bistånd eller vuxenutbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet av utredningsarbete, av att skriva myndighetstexter och av arbete i digitalt ärendehanteringssystem och diarium. Har du erfarenhet av att tillgodogöra dig stora mängder information och ta ut det som är relevant och viktigt för uppdraget samt av att anpassa information utifrån mottagare ses det som positivt. Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som muntligt samt kunskaper i Microsoft 365. Det är även meriterande om du har kunskaper i klarspråk och utredningsmetodik.

Som person är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Monika Lagerkvist, enhetschef, 018-727 18 53.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2024-08-05 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet