Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Boendeassistent till Ekensberg

Diarienr:
OSN-2024-00303
Arbetsplats:
Ekensberg
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en engagerad och ansvarsfull person med omfattande erfarenhet och kunskap inom psykiatriska sjukdomar? Vill du ha ett stimulerande och utmanande arbete i ett team som präglas av mycket humor och värme? Då kan det här vara jobbet för dig!

Ekensberg ligger i fin natur cirka 10 minuters cykelväg från Gränby centrum i Uppsalas östra del. Det är ett boende för vuxna med stort stödbehov relaterat till psykisk ohälsa och beroende. Alla som bor på Ekensberg har beslut om insatsen enligt socialtjänstlagen (SoL). Boendet är bemannat dygnet runt med vaken nattpersonal och sovande jour. Vi ger ett individuellt stöd utifrån den enskildes förutsättningar och behov. Det bygger på samtal kring vanliga vardagssituationer och hur de kan hanteras, men också på individuell problematik och att hitta förhållningssätt som stöttar i umgänget med andra. Målet är att våra brukare ska må bra och kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som boendeassistent arbetar du utifrån den genomförandeplan som är upprättad tillsammans med brukaren och arbetar för en god, kvalitativ vård och omsorg. Du arbetar för att skapa en meningsfull, fungerande och en så självständig vardag som möjligt för våra brukare. Du stöttar också i sociala kontakter ute i samhället samt coachar och vägleder i praktiska och sociala situationer. Vid behov ger du också medicin enligt instruktioner från legitimerad personal.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieexamen inom vård och omsorg, vuxenutbildning inom vård och omsorg eller omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Har du specialistutbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete inom omvårdnadsyrket eller av arbete med omsorg av personer med psykiatrisk funktionsnedsättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på stödboende. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt förhållningssätt och av att arbeta med MI (motiverande samtal). Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Du behöver även ha B-körkort och goda dokumentationskunskaper.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du kreativ och kommer ofta med nya idéer. Jobbet passar dig som är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Carola Sjöberg, verksamhetschef, 018-727 88 41.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 04.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet