Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Kvalificerad handläggare till enheten mot hedersrelaterat våld och förtryck

Diarienr:
SCN-2024-00217
Arbetsplats:
Enheten mot hedersrelaterat våld och förtryck
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enheten mot hedersrelaterat våld och förtryck utökar nu sitt uppdrag i samband med den nya lagen om placering av barn i skyddat boende. Vi söker därför trygga och erfarna socionomer som vill bidra med sin expertis till enhetens utveckling och nya samverkansformer. Hos oss blir du en del av ett engagerat team och får möjlighet att fördjupa dig i ett av de viktigaste områdena inom barn och ungdom idag. Välkommen med din ansökan!

Enheten för hedersrelaterat våld och förtryck handlägger alla inkomna ärenden med hedersrelaterad problematik inom åldersspannet 0–20 år. Enheten har sitt kontor i centrala Uppsala. Tillsammans eftersträvar vi ett teambaserat arbetssätt som genomsyras av kollegialt stöd, lärande, gemensamt ansvar och en uppskattande intern kultur.

På vår enhet får du

  • Fördjupa din kompetens inom området hedersrelaterad problematik och bidra till att skapa en tryggare tillvaro för barn och ungdomar som är drabbade.
  • En stimulerande och meningsfull arbetsmiljö där vi tillsammans utvecklar enheten i takt med nya uppdrag.
  • Professionell handledning och utbildning tillsammans med andra kvalificerade handläggare.
  • Bra lön från start, god löneutveckling och tydliga karriärvägar.
  • Flexibla arbetssätt med möjlighet till distansarbete för att bidra till en bra balans mellan arbete och privatliv.
  • Friskvårdsbidrag på 3000 kr per år för att främja ditt välmående.

Läs mer om våra satsningar:
Här kan du läsa mer om socialförvaltningens kompetens- och befogenhetstrappa

Här kan du läsa mer om lönelyft och tydliga karriärvägar i Uppsala

Ditt uppdrag

Med anledning av den nya lagen om placering av barn i skyddat boende utökar vi vår enhet som idag består av nio socialsekreterare, två teamledare och en enhetschef. Som erfaren handläggare kommer du att ha ett uppdrag som består av flera delar. Du kommer att arbeta med utredning av riskfaktorer och skyddsbehov hos barn och ungdomar som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck samt planering och genomförande av insatser för att skydda och stödja dem. Utredning och uppföljning av insatser för barn i skyddat boende sker i samhandläggning med vuxenenheten och du kommer att bidra med din kompetens till utformandet av effektiva arbetssätt och metoder för att skapa en god samverkan mellan enheterna.

En annan del av ditt uppdrag är att bistå professionella och allmänheten med rådgivning och stöd i frågor om hedersrelaterat våld och förtryck. Vi arbetar nära samarbetspartners inom skolan, vården och andra relevanta instanser. Du kommer även att delta i utbildning och handledning tillsammans med andra kvalificerade handläggare på avdelningen för att kontinuerligt förbättra och utveckla din kompetens. Det är ett uppskattat forum för att kunna träffas och utvecklas tillsammans med erfarna kollegor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen med flerårig erfarenhet av myndighetsarbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av barnens situation i ärenden gällande hedersrelaterad problematik, våld i nära relation och/eller krishantering och om du har erfarenhet av samtal med barn/unga och deras familjer. Du är van vid att dokumentera, skriva utredningar och att arbeta med olika digitala verktyg. Du har en hög kompetens inom utrednings- och uppföljningsarbete och är trygg i alla delar av handläggningsprocessen. Vi ser gärna att du har utbildning inom systemteori, Signs of safety och barnens behov i centrum (BBIC). Eftersom resor och hembesök ingår i tjänsten behöver du också ha B-körkort.

Som person är du bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du lyssnar, kommunicerar och vägleder andra på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare är du lugn och samlad i situationer som kräver det och fokuserar på rätt saker. Du kommer att ha många olika kontakter i den här rollen och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är flexibel med förmåga att ställa om och se lösningar. Du trivs även med att självständigt organisera, planera och skapa struktur i ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Britt Qahoush, enhetschef, 018-727 99 12.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Snarast möjligt Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet