Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

En kontaktfamilj tar emot barn eller unga i sitt hem. Kontaktfamiljen ska fungera som ett komplement till barnets egen familj. Barnet träffar oftast sin kontaktfamilj varannan eller var tredje helg.

Om du vill ansöka om kontaktfamilj ska du vända dig till socialförvaltningens barn- och ungdomsenhet som gör en utredning. I utredningen ingår kontakter med dig, med ditt och barnets nätverk, med barnets skola eller förskola och med andra viktiga personer. Barnet får också möjlighet att berätta om vad han eller hon vill.

Utredningen leder fram till ett beslut om du har rätt till kontaktfamilj eller inte. 

Om du inte får rätt till kontaktfamilj kan du överklaga beslutet. När du får beskedet får du också information om hur du kan överklaga.

Läs mer om vad det innebär att vara kontaktfamilj

Kontakta rekryteringsenheten – kontaktfamilj
Telefon:
018-727 14 07. Telefontid: måndag–fredag 9.00–16.00
Besöksadress:
Hamnesplanaden 3

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

  • Förstärkta insatser mot ungdomskriminalitet

    Uppsala kommun förstärker socialtjänstens insatser mot ungdomskriminalitet. Nu införs nya arbetssätt med särskilt fokus på barn och unga som begår brott eller är i riskzon för kriminalitet och ett ökat samarbete med polisen.

  • Stör döden – en kampanj för att uppmärksamma självmord

    I dag är det den Internationella suicidpreventiva dagen. För att uppmärksamma dagen och det arbete som görs i länet sprider Region Uppsala och länets samtliga kommuner informationskampanjen ”Stör döden”.

  • Ny gemensam familjecentral ska öppna i Gottsunda centrum

    Hösten 2021 kommer öppna förskolan, Svenska för invandrare (SFI) och Råd & Stöd flytta in i gemensamma lokaler med Mödra- och Barnavårdscentralen i Gottsunda centrum. Målet med den nya familjecentralen är att ytterligare stärka fokus på barnens och familjernas behov.

Se fler nyheter

Kampanjer