Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

En kontaktfamilj tar emot barn eller unga i sitt hem. Kontaktfamiljen ska fungera som ett komplement till barnets egen familj. Barnet träffar oftast sin kontaktfamilj varannan eller var tredje helg.

Om du vill ansöka om kontaktfamilj ska du vända dig till socialförvaltningens barn- och ungdomsenhet som gör en utredning. I utredningen ingår kontakter med dig, med ditt och barnets nätverk, med barnets skola eller förskola och med andra viktiga personer. Barnet får också möjlighet att berätta om vad han eller hon vill.

Utredningen leder fram till ett beslut om du har rätt till kontaktfamilj eller inte. 

Om du inte får rätt till kontaktfamilj kan du överklaga beslutet. När du får beskedet får du också information om hur du kan överklaga.

Läs mer om vad det innebär att vara kontaktfamilj

Kontakta rekryteringsenheten – kontaktfamilj
Telefon:
018-727 14 07. Telefontid: måndag–fredag 9.00–16.00
Besöksadress:
Hamnesplanaden 3

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

  • Ny gemensam familjecentral ska öppna i Gottsunda centrum

    Hösten 2021 kommer öppna förskolan, Svenska för invandrare (SFI) och Råd & Stöd flytta in i gemensamma lokaler med Mödra- och Barnavårdscentralen i Gottsunda centrum. Målet med den nya familjecentralen är att ytterligare stärka fokus på barnens och familjernas behov.

  • Valborg är inställt, men om du har en tonåring som ändå tänker gå ut och fira…

    Trots att det traditionsenliga valborgsfirandet är inställt i år kommer ungdomar att samlas, och det är inte ovanligt att valborgshelgen blir den första kontakten med alkohol eller andra droger för våra unga. Våren gör sitt intåg och inte långt därefter stundar skolavslutningar, som också är tillfällen då många unga vill ha fest.

  • Film i sociala medier om barns och ungas rättigheter

    Alla barn har rätt att må bra. För att lyfta barns rättigheter och den hjälp som finns att få om livet trasslar kör vi just nu en kort film i sociala medier.

Se fler nyheter

Kampanjer