Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Behöver du som barn och ungdom eller som förälder hjälp och stöd kan du kontakta kommunen. Det kan till exempel handla om

 • att du som förälder behöver stöd
 • droger och alkohol
 • brott och ungdomstjänst
 • att du behöver någon att prata med
 • problem i din familj
 • problem i skolan eller på fritiden.

På kommunens webbplats för vård och omsorg hittar du verksamheter där du kan få stöd i olika former. Du kan vända dig till vilken enhet som helst, oavsett var i kommunen du bor. Alla besök är kostnadsfria. Du kan vara anonym.

Se vilket stöd du kan få på webbplatsen vardochomsorg.uppsala.se.

På webbplatsen Koll på Soc hittar du information om socialtjänsten som särskilt är riktad till barn och unga. Webbplatsen är skapad av Socialstyrelsen och Barnombudsmannen.

Se information för barn och unga på kollpasoc.se.

På Barnombudet i Uppsala läns webbplats hittar du information om flera olika verksamheter i Uppsala som ger stöd och råd till barn och unga.

Läs mer på  Barnombudet i Uppsala läns webbplats.

Om du behöver akut hjälp

Om du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga kan du kontakta Region Uppsalas Barn- och ungdomspsykiatriska akutmottagning på Akademiska sjukhuset.

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

 • Förstärkta insatser mot ungdomskriminalitet

  Uppsala kommun förstärker socialtjänstens insatser mot ungdomskriminalitet. Nu införs nya arbetssätt med särskilt fokus på barn och unga som begår brott eller är i riskzon för kriminalitet och ett ökat samarbete med polisen.

 • Stör döden – en kampanj för att uppmärksamma självmord

  I dag är det den Internationella suicidpreventiva dagen. För att uppmärksamma dagen och det arbete som görs i länet sprider Region Uppsala och länets samtliga kommuner informationskampanjen ”Stör döden”.

Kampanjer