Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Behöver du som barn och ungdom eller som förälder hjälp och stöd kan du kontakta kommunen. Det kan till exempel handla om

 • att du som förälder behöver stöd
 • droger och alkohol
 • brott och ungdomstjänst
 • att du behöver någon att prata med
 • problem i din familj
 • problem i skolan eller på fritiden.

På kommunens webbplats för vård och omsorg hittar du verksamheter där du kan få stöd i olika former. Du kan vända dig till vilken enhet som helst, oavsett var i kommunen du bor. Alla besök är kostnadsfria. Du kan vara anonym.

Se vilket stöd du kan få på webbplatsen vardochomsorg.uppsala.se.

På webbplatsen Koll på Soc hittar du information om socialtjänsten som särskilt är riktad till barn och unga. Webbplatsen är skapad av Socialstyrelsen och Barnombudsmannen.

Se information för barn och unga på kollpasoc.se.

På Barnombudet i Uppsala läns webbplats hittar du information om flera olika verksamheter i Uppsala som ger stöd och råd till barn och unga.

Läs mer på  Barnombudet i Uppsala läns webbplats.

Om du behöver akut hjälp

Om du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga kan du kontakta Region Uppsalas Barn- och ungdomspsykiatriska akutmottagning på Akademiska sjukhuset.

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

 • Några grundskolor börjar med distansundervisning på högstadiet

  När vårterminen börjar i Uppsalas skolor inför några kommunala grundskolor delvis fjärr- eller distansundervisning för eleverna i årskurs 7–9. Åtgärderna införs för att minska trängseln i skolans lokaler när andra åtgärder inte räcker till.

 • Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet

  Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

 • Förstärkta insatser mot ungdomskriminalitet

  Uppsala kommun förstärker socialtjänstens insatser mot ungdomskriminalitet. Nu införs nya arbetssätt med särskilt fokus på barn och unga som begår brott eller är i riskzon för kriminalitet och ett ökat samarbete med polisen.

Se fler nyheter

Kampanjer