Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Behöver du som barn och ungdom eller som förälder hjälp och stöd kan du kontakta kommunen. Det kan till exempel handla om

 • att du som förälder behöver stöd
 • droger och alkohol
 • brott och ungdomstjänst
 • att du behöver någon att prata med
 • problem i din familj
 • problem i skolan eller på fritiden.

På kommunens webbplats för vård och omsorg hittar du verksamheter där du kan få stöd i olika former. Du kan vända dig till vilken enhet som helst, oavsett var i kommunen du bor. Alla besök är kostnadsfria. Du kan vara anonym.

Se vilket stöd du kan få på webbplatsen vardochomsorg.uppsala.se.

På webbplatsen Koll på Soc hittar du information om socialtjänsten som särskilt är riktad till barn och unga. Webbplatsen är skapad av Socialstyrelsen och Barnombudsmannen.

Se information för barn och unga på kollpasoc.se.

På Barnombudet i Uppsala läns webbplats hittar du information om flera olika verksamheter i Uppsala som ger stöd och råd till barn och unga.

Läs mer på  Barnombudet i Uppsala läns webbplats.

Om du behöver akut hjälp

Om du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga kan du kontakta Region Uppsalas Barn- och ungdomspsykiatriska akutmottagning på Akademiska sjukhuset.

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

 • Ny gemensam familjecentral ska öppna i Gottsunda centrum

  Hösten 2021 kommer öppna förskolan, Svenska för invandrare (SFI) och Råd & Stöd flytta in i gemensamma lokaler med Mödra- och Barnavårdscentralen i Gottsunda centrum. Målet med den nya familjecentralen är att ytterligare stärka fokus på barnens och familjernas behov.

 • Valborg är inställt, men om du har en tonåring som ändå tänker gå ut och fira…

  Trots att det traditionsenliga valborgsfirandet är inställt i år kommer ungdomar att samlas, och det är inte ovanligt att valborgshelgen blir den första kontakten med alkohol eller andra droger för våra unga. Våren gör sitt intåg och inte långt därefter stundar skolavslutningar, som också är tillfällen då många unga vill ha fest.

 • Film i sociala medier om barns och ungas rättigheter

  Alla barn har rätt att må bra. För att lyfta barns rättigheter och den hjälp som finns att få om livet trasslar kör vi just nu en kort film i sociala medier.

Se fler nyheter

Kampanjer