Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

21 januari 2021 höll regeringen en presskonferens för att meddela att man förlänger de nationella restriktionerna samt inför en del justeringar. Många av våra verksamheter påverkas. 

Uppsala kommun ser nu över vilka konsekvenser regeringens besked får för verksamheterna. Informationen uppdateras löpande. Håll utkik efter nyheter och sidan Senast uppdaterat.

Regeringens information om förlängning och justering av de nationella förskrifterna

Lokala restriktioner omprövas senast 7 februari

De skärpta restriktionerna för kommunens verksamheter ska omprövas senast 7 februari vid krisledningsnämndens nästa möte.

Krisledningsnämnden kan fatta beslut för all verksamhet i kommunen vid ett krisläge för att snabbt kunna införa åtgärder vid extraordinära händelser. I Uppsala kommun motsvaras krisledningsnämnden av ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nyheter om corona och covid-19

 • Kommunala verksamheter öppnar för unga

  Enligt regeringens besked håller Uppsala kommun verksamheter som inte är nödvändiga fortsatt stängda. Undantaget är verksamheter för barn födda efter 2005, som kommer att öppnas. Det beslutade krisledningsnämnden på fredagen.

 • Sänkt tillsynsavgift för restauranger

  För att underlätta för en utsatt bransch sänker Uppsala kommun restaurangernas tillsynsavgifter under 2021. Kommunen inför också generösare betalningsvillkor.

 • Gradvis återgång till närundervisning

  Uppsala kommuns gymnasieskolor övergår från och med 25 januari till och med 1 april till fjärr- eller distansundervisning kombinerad med viss närundervisning. De sju kommunala högstadieskolorna som har delvis fjärr- eller distansundervisning ges möjlighet att förlänga fram till 5 februari.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör i dag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör i dag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Tillsammans minskar vi smittspridningen.