Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Regeringen meddelade 18 februari att Sverige fortsätter att vara i ett allvarligt läge när det gäller spridningen av covid-19. Regeringen fortsätter att uppmana kommuner att hålla ej nödvändig verksamhet stängd. Denna uppmaning gäller till och med 7 mars 2021. De restriktioner som beslutades av Uppsala kommuns krisledningsnämnd den 5 februari förlängs därför tills vidare. Organiserade aktiveter inom idrott, kultur och fritid för ungdomar födda 2002 eller senare är undantagen och är fortsatt tillgänglig.

Nya rekommendationer om munskydd och ökad provtagning

Den 23 februari utökade Region Uppsala rekommendationer om munskydd. Råden riktar sig till personer födda 2004 och tidigare, det vill säga till personer från gymnasieåldern och äldre. Provtagningen utökas också på flera platser i länet.

Gå in här för att läsa mer om munskydd och utökade rekommendationer:

Rekommendation om munskydd

Utökade rekommendationer mot smittspridning i Uppsala län

Aktuella länkar

Uppsala kommun följer löpande vilka konsekvenser regeringens besked får för verksamheterna.

Krisledningsnämndens beslut 5 februari

Regeringen den 18 februari om förlängda restriktioner

Region Uppsala utökar rekommendationer och ökar provtagning för att förebygga tredje våg  (23 februari)

Senaste uppdateringarna angående information om covid-19

Du kan även hitta information under kultur och fritid på uppsala.se

Lokala restriktioner omprövas löpande

De skärpta restriktionerna för kommunens verksamheter följs upp regelbundet och omprövas vid behov av kommunens krisledningsnämnd.

Krisledningsnämnden kan fatta beslut för all verksamhet i kommunen vid ett krisläge för att snabbt kunna införa åtgärder vid extraordinära händelser. I Uppsala kommun motsvaras krisledningsnämnden av ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nyheter om corona och covid-19

 • Utökade rekommendationer mot smittspridning i Uppsala län

  Region Uppsala meddelade 23 februari att rekommendationerna mot smittspridningen av covid-19 utökas i Uppsala län. Rekommendationerna är framtagna i samråd med Folkhälsomyndigheten och länsstyrelsen och gäller till 30 mars.

 • Restriktioner mot smittspridning av covid-19 förlängs tillsvidare

  Regeringen meddelade 18 februari att Sverige fortsätter att vara i ett allvarligt läge när det gäller spridningen av covid-19. Regeringen fortsätter att uppmana kommuner att hålla ej nödvändig verksamhet stängd. Denna uppmaning gäller till och med 7 mars 2021.

 • Ett omtänksamt sportlov

  Minskad smittspridning är ditt ansvar – även under sportlovet. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter under sportlovet som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Minskad smittspridning är ditt ansvar – även under sportlovet. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter under sportlovet som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.