Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
23 november beslutade länsstyrelsen i Uppsala län om att det får vara max 8 sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet. Beslutet gäller från och med 24 november 2020.

Den lokala gränsen på max 50 deltagare har gällt mellan den 29 oktober och den 23 november. Från och med 24 november gäller istället att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet inte får samla fler än åtta sittande deltagare. Begravningsceremonier undantas från denna begränsning, de får hållas med maximalt 20 deltagare. Beslutet gäller tillsvidare, men kommer att omprövas kontinuerligt.

Information om beslutet på lansstyrelsen.se

Evenemang i kommunen påverkas av begränsningen. För aktuell information vänder du dig till den arrangör som ordnar evenemanget.

Nyheter om corona och covid-19

 • Skolsköterskor vaccinerar på äldreboenden

  Margaretha Lernström Larsson är en av 25 skolsköterskor som stöttar äldreförvaltningen med att vaccinera mot covid-19 på äldreboenden. Skolsköterskornas insatser bidrar till att vaccinationerna kommer igång i snabb takt och sjuksköterskorna på äldreboendena kan fokusera på verksamheten och de boende.

 • Vissa idrotts- och fritidsanläggningar öppnar igen

  Uppsala kommun tillåter från och med 18 januari åter föreningar att boka kommunens idrotts- och fritidsanläggningar utomhus. Då öppnar även Studenternas idrottsplats för allmänhetens åkning.

 • Några grundskolor börjar med distansundervisning på högstadiet

  När vårterminen börjar i Uppsalas skolor inför några kommunala grundskolor delvis fjärr- eller distansundervisning för eleverna i årskurs 7–9. Åtgärderna införs för att minska trängseln i skolans lokaler när andra åtgärder inte räcker till.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör i dag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör i dag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Tillsammans minskar vi smittspridningen.